Finestrat implanta contenidors soterrats al carrer Serra Cortina del nucli històric

Demà se celebra jornada de donació de sang al Centre Multiusos de la Cala de Finestrat
25/07/2018
Clausura de les Escoles Municipals d’Estiu de Finestrat
27/07/2018

Dins de les millores que promou l’Ajuntament de Finestrat en matèria d’escena urbana i gestió de residus, han implantat un illot de 5 contenidors soterrats en el carrer Serra Cortina. El regidor de medi ambient, Obres i Serveis Tècnics, Tomás Sellés, va visitar hui aquest illot per a informar sobre la culminació dels treballs. “Aquest illot de contenidors soterrats es troba en una zona molt cèntrica del nucli històric tradicional, junt amb el consultori mèdic, l’Escola Infantil Municipal i un parc infantil. Per a aquest emplaçament hem considerat que els contenidors soterrats era la solució més còmoda per a separar residus i també la solució més idònia per a evitar mals olors, sobretot a l’estiu degut a les altes temperatures”, va indicar l’edil.

PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR ACÍ:

En concret, han habilitat 5 contenidors soterrats, 2 per a residus orgànics i els altres tres per a realitzar la separació selectiva de paper, plàstics i vidre. Cada contenidor està compost per una bústia a nivell de carrer que és on es depositen els residus. Per a evitar mals olors, el mecanisme de les portes té un mecanisme de retenció que obliga a estar tancada de manera contínua. Quant a la capacitat d’arreplega, és de 3.000 litres para cada un dels contenidors de recollida selectiva i 1.000 litres en cada contenidor d’orgànica. “En definitiva, es tracta de posar instal·lacions al servei del ciutadà i prop de la seua zona de residència. D’aquesta manera, podrem col·laborar tots en la gestió responsable i sostenible dels nostres residus i, amb això, preservar el nostre medi ambient”, va concloure el regidor.

La instal·lació d’aquests contenidors soterrats forma part de les millores incorporades per l’empresa SAV, concessionària del servei d’arreplega de residus en la localitat. Altres innovacions introduïdes en els últims temps ha sigut la renovació de més de 400 contenidors de RSU (residus sòlids urbans), l’embelliment dels contenidors amb imatges turístiques de la localitat i el condicionament dels punts nets en unes quantes zones com el frontal de la platja i l’accés a la urbanització Terra Marina. També han renovat la flota de vehicles d’arreplega de residus, incorporant un camió de menors dimensions per a facilitar el seu accés pels carrers del nucli històric i han habilitat contenidors per a l’arreplega de poda per tot el terme municipal.

(GABINET DE PREMSA: 26.07.18)