Finestrat implanta a la seua platja un sistema de megafonia via ràdio, sense cablejat i alimentat per energia solar

Finestrat llança una campanya dirigida als joves per a conscienciar sobre l’obligatorietat d’usar la mascareta per a frenar la propagació del virus
28/07/2020
Bombers i agents de Policia participen com a voluntaris en la jornada anual de neteja de fons marins a la Cala de Finestrat
29/07/2020

EL SISTEMA ÉS ÚNIC EN LA COSTA BLANCA I PERMET LLANÇAR AVISOS EN DIVERSOS IDIOMES COM LES MESURES DE SEGURETAT ANTI COVID-19 O BANDERA ROJA

Finestrat fa un pas més en la incorporació de la tecnologia al servei de la ciutadania i els turistes segons marca el seu Pla Director “Destinació Turística Intel·ligent” (DTI). En aquesta ocasió es tracta d’un sistema de megafonia a la platja per a llançar missatges en diversos idiomes com les mesures de seguretat anti-COVID-19 o els avisos per bandera roja. Aquesta tecnologia funciona via ràdio, sense cables i està alimentada per plaques solars. Amb això, la Cala de Finestrat es converteix en l’única platja de la Costa Blanca que compta amb aquest sistema destinat a millorar la comunicació immediata amb els banyistes i usuaris.

En paraules de la regidora de Seguretat ciutadana, Mª Dolores Viudes, “aquest sistema resulta molt eficaç perquè facilita la comunicació amb els banyistes de manera immediata per a garantir la seua seguretat i benestar a la nostra platja. En la circumstància actual ens està donant un servei molt important a manera de recordatori sobre les normes anti COVID-19 per a evitar aglomeracions de persones, l’obligatorietat de mantindre les distàncies de seguretat i també recordar l’horari de tancament que està establit per a les 21.00 hores”.
Aquest sistema permet llançar els missatges en diversos idiomes de manera automàtica i també de manera manual en cas de necessitat com pot ser localitzar a persones extraviades a la platja, així com altres serveis vinculats amb la seguretat física de les persones. “Per tant, amb aquesta eina estem donant suport al servei que presten les nostres socorristes, la qual cosa dona un valor afegit al nivell de qualitat de la platja des del punt de vista de la seguretat i la gestió intel·ligent de la nostra destinació”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, Mª DOLORES VIUDES, ACÍ

Des del punt de vista tecnològic el sistema de megafonia està format per un centre de control i diversos conjunts d’altaveus distribuïts per tot el passeig de la Cala. La comunicació entre aquests elements és via ràdio, la qual cosa suposa un avantatge qualitatiu en evitar la solució cablejada. A més, les estacions remotes compten amb altaveus alimentats amb energia solar, la qual cosa garanteix la seua autonomia i també la contribució a preservar el medi ambient en emprar un tipus d’energia renovable.
Aquesta tecnologia contribueix al compliment del Pla de Contingència Anti COVID-19 per un #FinestratSegur al costat d’altres eines com la cambra 360º de control d’accessos.
(GABINET PREMSA.22.7.2020)