Finestrat i la Guàrdia Civil d’Alacant acorden el primer protocol de col·laboració en matèria de seguretat viària

Suport de l’Ajuntament al Club Taekwondo i Hapkido Finestrat amb la signatura d’un conveni de col·laboració
07/07/2020
El Club de Lectura “La Finestra Màgica” acomiada el curs 2019-2020 fins després de l’estiu
10/07/2020

EL PROTOCOL DELIMITA LES DEMARCACIONS D’ACTUACIÓ EN LA CV-767 QUE ENLLAÇA LA CALA AMB EL CENTRE HISTÒRIC I CEDEIX LA COMPETÈNCIA A LA POLICIA LOCAL EN TOTS ELS CAMINS RURALS DE FINESTRAT
El creixement experimentat en els últims anys en tota la localitat de Finestrat, especialment en la zona del Bulevard comercial i les noves zones residencials ha motivat la necessitat de delimitar les demarcacions d’actuació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil. Fruit del treball de camp realitzat en els últims mesos des de tots dos cossos, hui s’ha materialitzat el primer protocol de col·laboració en matèria de seguretat viària acordat entre la Policia Local de Finestrat i la Guàrdia Civil de Trànsit d’Alacant. El document he estat presentat hui a l’alcalde, Juan Francisco Pérez, per part de l’Inspector Cap de la Policia Local, Agustín Rubio i el capità cap del Subsector de Trànsit d’Alacant, Emilio López Riscos. En aquesta trobada també va estar present Juan Isidro Palomares, Tinent Cap del Destacament de Benidorm.
La principal novetat que estableix aquest protocol és que, a partir d’ara, la Policia Local de Finestrat incorpora com a àmbit d’actuació trams de la CV-767 on, fins al moment, intervenia la Guàrdia Civil de Trànsit d’Alacant. En concret, és el tram que comprén des de la glorieta que enllaça amb els vials de Terra Mítica (coneguda com a “rotonda de les cabres”) fins a l’Avinguda Finestrat (Martínez i Sanz) on, en els últims anys, s’han implantat nombroses marques comercials i establiments de restauració, la qual cosa li confereix a aquesta via un caràcter periurbà. El protocol inclou una altra novetat molt significativa i és que la Policia Local també tindrà com a àmbit d’actuació tots els camins rurals del terme municipal de Finestrat. Per tant, en aquestes vies rurals i en el tram demarcat de la CV-767, les competències en matèria de vigilància, regulació, control del trànsit, seguretat viària, denúncia de les infraccions així com la protecció, auxili i investigació d’accidents seran de la Policia Local de Finestrat.
L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va agrair la sintonia i predisposició de la Guàrdia Civil de Trànsit d’Alacant per a arribar a aquest protocol de coordinació amb la Policia Local. “El creixement de Finestrat en l’última dècada ha portat a generar una continuïtat urbanística que abasta des de la Cala fins al centre històric gràcies a múltiples factors com la nostra ubicació estratègica, la generació d’ocupació, el creixement del bulevard i l’agilitat administrativa del consistori. Això ha motivat una necessitat en matèria de seguretat viària que era canviar les competències en matèria de seguretat viària en aqueixa via, la CV-767, eix vertebrador des de la Cala fins al poble. Per tant, a partir d’ara la Policia Local tindrà el seu àmbit d’actuació des de la Cala fins a la rotonda d’urbanitzacions com Terra Marina. I la Guàrdia Civil tindrà com a àmbit d’actuació des d’aqueix punt fins a l’entrada al nostre centre històric que ja correspon a la Policia”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Aquest protocol també fixa els límits de les altres connexions del terme municipal amb altres municipis veïns com la Vila Joiosa i Sella. I és el principi de col·laboració perquè l’atenció inicial davant qualsevol emergència siga abordada per qualsevol dels dos cossos, al marge de la seua delimitació.

(GABINET PREMSA.8.7.2020)