Finestrat fa una crida a la participació en els actes contra la violència de gènere

Aviso Usuarios/as pabellón deportes Finestrat: nuevo acceso por obras
18/11/2018
Javier Rodríguez y Nicole Zucchini guanyen l’Ultra de 102 km de la “Costa Blanca Trails” de Finestrat
19/11/2018

LA REGIDORIA DE LA DONA HABILITA UN AUTOBÚS PER A ACUDIR A LA “MARXA COMARCAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE” D’AQUEST DIUMENGE 25, EN l’ALFÀS

Diumenge que ve, 25 de novembre, és el “Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona”. Per aquest motiu, la localitat de Finestrat organitza diversos actes dirigits a expressar la seua repulsa a la violència masclista i el seu rebuig de qualsevol forma d’expressió de violència contra les dones.

En primer lloc, aquest divendres dia 23 haurà una projecció audiovisual i un col·loqui posterior obert a la participació de tots els públics. Serà a la Casa de Cultura, a les 18:30 hores i comptarà amb la participació de la Tècnic d’Igualtat, Mª José García.

El dissabte 24 se celebra en el Centre Social de l’Albir la primera visualització del curtmetratge “¿Me amas?”. En la seua producció col·labora l’Ajuntament de Finestrat junt amb els consistoris de La Nucia, Altea, Callosa, Polop, l´Alfas i Benidorm a través del Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa (CCIMB). Aquest curt, dirigit per Elisa C. Llobregar, és una pel·lícula sobre el maltractament, rodada íntegrament en la comarca i protegit per l’associació comarcal de víctimes de violència de gènere: “Mujeres con voz”, que presideix Margarita Luján. El curt relata en 14 minuts la història de maltractament d’Ana i Luis, els dos personatges protagonistes de la història. Aquesta producció serà utilitzada com a ferramenta per a treballar i sensibilitzar els jóvens en les aules i també amb col·lectius en risc d’exclusió.

El programa d’actes continuarà el dia 25 amb la “Marxa comarcal contra la violència de gènere” que impulsa el Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa. Aquesta marxa se celebra en el matí del diumenge 25, a partir de les 9:30 hores, des de la Casa de Cultura de l’Alfàs. A més de la marxa, la jornada inclou l’actuació del cantautor Paco Menchero, la lectura del Manifest per part de les regidores que componen el Consell Comarcal d’Igualtat i l’actuació del grup de teatre “Medusa” que interpretarà l’obra “Que niña más bonita!” Per a participar la Regidoria de la Dona de Finestrat ha habilitat un autobús per a facilitar el desplaçament a totes les persones interessades. Per això, és necessari inscriure’s prèviament en l’Ajuntament (1a planta) abans d’aquest divendres, dia 23.

La regidora de la Dona, Amelia Mayor, va fer una crida a la participació de tots els públics i de totes les edats en aquest programa d’actes. “És important acabar amb aquesta xacra social i hem de fer-ho tots junts, des de l’administració, des de les aules, des de la pròpia societat en el dia a dia. Cal donar visibilitat, conscienciar, trencar estereotips sobre la violència de gènere i fer tot el que es puga per a evitar que es produïsquen situacions de maltractament, en totes les seues manifestacions”. L’edil va cridar l’atenció sobre l’augment alarmant de maltractament entre els més jóvens. “Per això és tan important la prevenció en edats primerenques. En aquest sentit, vull posar en valor l’esforç del nostre departament municipal de psicologia perquè tots els anys organitza xarrades entre els escolars de Primària en què tracten les relacions afectiu-sexuals fomentant el respecte i la igualtat.” Enguany les xarrades se celebraran en el CEIP “Balcó de Finestrat” i, com a novetat, en els centres educatius de Sella, Orxeta i Relleu. “A més, des de les xarxes socials institucionals també estem compartint missatges i vídeos per a sensibilitzar sobre la necessitat d’acabar amb aquesta xacra que, només a Espanya, ha segat la vida de quasi 1.000 dones en els últims 15 anys”.

(GABINET PREMSA.20.11.2018)

Programa d’actes

Divendres 23: Projecció audiovisual i col·loqui. Casa Cultura Finestrat. 18:30h.

Dissabte 24: 1a projecció del curtmetratge “¿Me amas?”. Centre Social Albir. 18:00h (Entrades: 2€ a benefici de l’Associació “Dones amb veu”).

Col·labora: Ajuntament de Finestrat a través del Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa (CCIMB).

Diumenge 25: Marxa comarcal contra la violència de gènere. Eixida: 9:30h. Casa Cultura Alfàs del Pi. Inscripció prèvia en Ajuntament (1a planta). Autobús gratuït.