Finestrat guarda 5 minuts de silenci en suport a Ucraïna

La Regidoria de Joventut de Finestrat ajuda als joves a accedir al mercat laboral
09/03/2022
Cultura per al cap de setmana amb l’Exposició “Cortina de agua. Encuentro de arte” i el Concert de l’Agrupació Coral de Finestrat
10/03/2022

SEGUEIX LA RECOLLIDA D’AJUDA HUMANITÀRIA EN DEPENDÈNCIES MUNICIPALS I TAMBÉ EN EL PARTIT DE 1a DIVISIÓ DE VOLEI QUE ES DISPUTA AQUEST DIUMENGE AL PAVELLÓ DE FINESTRAT

Les portes de la casa consistorial de Finestrat han acollit la concentració silenciosa de 5 minuts convocada des de la FEMP (Federació Espanyola Municipis i Províncies) per a traslladar el suport i l’afecte de la població local a totes les persones que estan patint en aquests moments les conseqüències del conflicte bèl·lic desencadenat per la Federació Russa contra Ucraïna.

Al final de la concentració silenciosa, Alexia Spodenko, veïna ucraïnesa que viu a Finestrat des de fa més de 8 anys, va prendre la paraula per a donar les gràcies. “Hui, amb 14 dies d’heroica resistència d’Ucraïna als ocupants russos, vull donar les gràcies a tots pel seu suport, ajuda humanitària i solidaritat”.

A més, en el matí de hui la regidora de Benestar Social, María Llorca i la tècnic del departament, Ángela Sánchez, també van assistir de manera telemàtica a la reunió organitzada des de la mateixa FEMP per a tractar el compromís amb Ucraïna davant aquesta situació tan dramàtica des que van començar els bombardejos russos.

 

Segueix la recollida d’ajuda a Ucraïna

Aquest matí s’ha fet lliurament del segon carregament de menjar, medicaments i roba recollits a través de la campanya que va impulsar l’Ajuntament de Finestrat en dependències municipals i que es fa arribar a través de l’Associació d’Amics d’Ucraïna de Cultura, Integració, Comunicació i Ajuda Mútua d’Alacant.

Aquesta campanya pretén donar resposta a la dimensió humanitària de la tragèdia que està vivint Ucraïna després de dues setmanes de bombardejos. I també a les persones refugiades que comencen a arribar a la localitat. Cal assenyalar que Finestrat, actualment, és llar de 155 ucraïnesos que viuen amb desassossec la invasió del seu país i la destinació dels seus familiars i dels seus veïns.

Per a aquest diumenge, dia 13, des del Club Voleibol han fet una crida a l’afició de Finestrat i comarca per a acudir al partit de 1a divisió nacional que disputa l’equip sènior Med-Sud Finestrat Elx enfront del CV Alcorcón i aprofitar aquesta trobada per a aportar menjar, roba i medicaments per a la població ucraïnesa. Recordar que una de les jugadores d’aquest equip finestratí, Vika Khilko, és ucraïnesa.

Llistat dependències municipals recollida #AyudaUcrania:

En horari de demà:

  • Ajuntament (entrada).
  • Extensió administrativa de la Cala.
  • Centres educatius: “Puig Campana”, “Balcó de Finestrat” i l’Escola Infantil Municipal “EMUFI”.

En horari de demà i de vesprades:

  • Centre Juvenil Finestrat (carrer Fonteta, 36).
  • Viver d’Empreses (Avinguda Federico García Lorca, 6, Bulevard comercial).
  • Pavelló d’Esports (Partida La Foia).

Només en horari de vesprades:

  • Centre Social de la Cala (en aquest cas, només a la vesprada: de 16.00 a 21.00 hores).

Recordem, les principals necessitats són:

– Aliments no peribles.

– Productes de 1a necessitat (arròs, pasta, llegums).

– Roba interior.

– Peces tèrmiques, mantes, guants, calcetins.

– Sabates i calcetins.

– Bolquers, llet infantil-bebés.

– Medicaments: paracetamol; ibuprofén; nimesil; benes elàstiques; benes estèrils; aigua oxigenada; gases; catèter perifèric; celox; cinta; reforçada; analgèsics; preparats contra cremades; “Glutargin” 0.5 en paquets; vitamines (D,B6); tovalloletes d’alcohol per al tractament de ferides; iode; empastament adhesiu bactericida; empastament adhesiu amb furacilina; xeringues; sistemes per a degotadors;-guants estèrils d’un sol ús.

(GABINET PREMSA.9.3.2022)