Finestrat exigeix a Iberdrola la modernització de la línia elèctrica per a evitar més apagades

Dia de la Pau i la no-violència a Finestrat
31/01/2020
La Regidoria de Joventut de Finestrat aposta per la formació en idiomes amb cursos d’alemany i francés
05/02/2020

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, ha presentat hui en la sessió plenària ordinària una moció, acordada entre els dos grups polítics municipals (PP i PSPV-PSOE), per a exigir a Iberdrola Distribución Eléctrica la modernització de la línia que subministra electricitat al nucli urbà i a les partides rurals. Aquesta moció, aprovada per unanimitat, ve motivada pels freqüents talls en el subministrament que pateix la ciutadania d’aquestes zones del terme a conseqüència de fenòmens meteorològics. L’episodi més recent es va viure amb el temporal “Glòria” quan el nucli urbà i les partides rurals van patir successives apagades des de les 3:00 hores de la matinada fins aproximadament les 9:00 hores del dilluns 20 de gener. Aquesta apagada de tan llarga duració va generar nombrosos problemes als veïns al no disposar de llum en els seus llars ni tampoc en negocis, comerços, bars, i inclús el consultori mèdic que es va veure obligat a derivar consultes i urgències a La Vila.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “som conscients que el temporal Glòria ha provocat molts problemes de subministrament elèctric en tota la província d’Alacant. No obstant això, en el nucli urbà i les partides rurals de Finestrat patim apagades cada vegada que plou o fa vent. Per això, instem a Iberdrola a què modernitze les instal·lacions i canvie aquells transformadors de les partides rurals que són més antics perquè tanta població de Finestrat no pot estar sense llum cada vegada que plou o fa vent”.

De la mateixa manera, la primera autoritat local va sol·licitar a la companyia que seguisquen avant amb les millores de la línia elèctrica, tal qual van fer l’any passat amb les obres executades entre la pujada al pàrquing i el Centre de Transformació del carrer Castellets, per a integrar el ramal que subministra electricitat al nucli històric dins de la xarxa principal. “És cert que quelcom ha millorat la qüestió, va assenyalar l’alcalde, “però continua havent-hi apagades cada vegada que plou, per breu que siga la tempestat.  Per tant, hui hem acordat exigir a Iberdrola que adopten les mesures oportunes per a continuar millorant les línies que abasteixen tant al poble com a la Cala per a evitar aquestes apagades perquè considere que Finestrat mereix unes instal·lacions elèctriques molt millors d’aquelles que en aquests moments ens està oferint la companyia Iberdrola”.

(GABINET DE PREMSA: 31.1.2020)