LES LLICÈNCIES D’OBRA S’APROVEN EN TEMPS RÈCORD QUE ARRIBA A SER INFERIOR A 1 MES
Des de 12 mesos fins quasi 2 anys. És el termini que esperen molts promotors de vivenda nova a Espanya per a aconseguir llicències d’obra que tramiten els Ajuntaments. Segons dades de la patronal APCE (Associació de Promotors Constructors d’Espanya) açò té un efecte negatiu sobre el preu final de la vivenda perquè encareix el seu valor i també repercuteix sobre els plans de creixement de les empreses. No és el cas de Finestrat on l’Ajuntament tramita les llicències en menys d’1 mes segons les dades de la Regidoria d’Urbanisme.
En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “un dels compromisos que vaig assumir amb la ciutadania era dotar a l’Ajuntament de les ferramentes necessàries per a crear una administració més pròxima i, sobretot més eficaç. En aqueixa línia hui podem dir que hem aconseguit convertir-nos en un dels Ajuntaments d’Espanya més àgils a tramitar les llicències urbanístiques perquè la mitjana és 1 mes, un temps rècord. Açò té un efecte positiu sobretot el procés. Si la construcció es retarda, el treball es para i el preu de la vivenda, al final, és més car. En canvi, a Finestrat som tan àgils que les empreses aposten pel nostre municipi. Açò genera riquesa i genera ocupació que és la millor inversió social que podem fer per a la ciutadania de Finestrat”.
58 llicències d’obra només en 2018
En dades de la Regidoria d’Urbanisme, només l’any 2018 es van tramitar 58 llicències d’obra nova, la qual cosa inclou projectes residencials amb més de 150 vivendes en construcció i també locals comercials, sobretot en la zona del Bulevard. “Aquesta xifra pràcticament duplica al nombre de llicències concedides en anys anteriors i que se situava al voltant de les 28-30”. Entre els factors que han determinat aquesta agilitat en els tràmits l’alcalde va posar en valor l’estabilitat política “perquè genera confiança als inversors”, l’equip humà de la Regidoria d’Urbanisme i també la incorporació de la tecnologia en tots els Procediments administratius. “La recuperació econòmica i aquest nou cicle d’activitat urbanística no ens ha agafat desprevinguts a Finestrat perquè al seu dia invertim en tecnologia, en digitalització i en formació, la qual cosa hui ens dóna aquesta rapidesa i eficàcia”.
Aquest creixement en els desenvolupaments urbanístics també ve motivat, segons apunte l’alcalde, per la ubicació estratègica de la localitat, les excel·lents comunicacions, l’àmplia oferta de serveis i atractius turístics que ofereix el municipi com la muntanya del Puig Campana, el nucli històric, la platja de la Cala, el major Bulevard comercial de la comarca, l’excel·lent clima…etc. “Tot açò fa de Finestrat un municipi molt atractiu per a viure, per a visitar i també per a invertir, tal com estem veient amb l’arribada contínua de noves marques i amb l’augment de la construcció i l’oferta residencial”.
(GABINET PREMSA: 1.2.2019)