Finestrat és present a FITUR 2023 amb el seu lema “Ho tens tot”

Arriben els fanals solars a la partida rural “El Tamarit” de Finestrat
17/01/2023
Finestrat celebra aquest diumenge Sant Antoni del Porquet
19/01/2023

REFORÇARAN ESDEVENIMENTS COM ELS MERCATS ARTESANALS, L’ESTIU CULTURAL I LES PROVES ESPORTIVES A L’ENTORN DEL PUIG CAMPANA

Finestrat és present a FITUR 2023, la Fira Internacional de Turisme més important d’Espanya que se celebra aquesta setmana a Madrid. La localitat acudeix a l’abric del Patronat de Turisme Costa Blanca en un espai on professionals del sector i visitants coneixeran l’oferta turística de Finestrat amb el lema “Ho tens tot” i una aposta especialment potent per la promoció del centre històric tradicional.

Des de l’espai de promoció de Finestrat i al costat del President de la Diputació, Carlos Mazón, l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va afirmar que “2023 és un any molt important per al sector després de 2 anys d’aturada per la pandèmia i les successives restriccions. És cert que en el cas de Finestrat hem sigut durant aquest temps un dels destins més triats pels usuaris del Bo Viatge CV. També hem tingut dades molt bones d’ocupació hotelera amb una mitjana que supera el 90% en l’estiu i la Setmana Santa de l’any passat, la qual cosa ens fa ser optimistes de cara a aquest 2023. Hem crescut molt en apartaments i allotjaments turístics. Som Destinació Turística Intel·ligent a nivell nacional. I ara el que volem és reforçar el nombre de visites al centre històric tradicional”.

En aquest sentit, l’alcalde va recordar el treball que es realitza en aquests últims anys per a atraure visites al nucli històric amb esdeveniments com el Mercat Gastronòmic i Tradicional, el Mercat de Nadal, l’Estiu Cultural i també amb proves esportives a l’entorn del Puig Campana com la Finestrat Costa Blanca Trails. “Aquests esdeveniments esportius i les fires artesanals ens han permés donar a conéixer el nostre centre històric. Ara el que volem és reforçar aqueix nombre de visites. A més, començarem a regenerar carrers per a millorar l’escena urbana, l’accessibilitat i també habilitar més espai d’aparcament”. Aquesta és l’aposta forta per a aquesta edició de Fitur. “Finestrat és un municipi que ho té tot. Som destí de sol i platja, que funciona molt bé a la nostra Cala. I també volem reforçar aqueix turisme dels xicotets pobles d’interior amb un centre històric ple d’encant que està molt preparat per a rebre major nombre de visites”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE JUANFRAN PÉREZ LLORCA ACÍ

Culminació passeig marítim La Cala

Una de les joies de Finestrat, a més de la muntanya Puig Campana i el centre històric és la seua platja de la Cala. Allí es va culminar la canalització del barranc i la reforma del passeig frontal. “Ens falta culminar el passeig des del final del barranc fins a la Plaça de l’Àmfora. És més, ja estem redactant el projecte i demanarem finançament al Govern Central perquè sufrague aquesta remodelació, tal com hem fet en passejos de municipis confrontants”.

Finestrat, ho tens tot

En l’aparador internacional que representa FITUR 2023 és present l’oferta turística de Finestrat amb el seu eslògan “Ho tens tot”: des de l’encantador centre històric que es pot visitar seguint la ruta “Descobreix Finestrat”, fins a la tranquil·litat de la platja de la Cala i la riquesa paisatgística de la muntanya del Puig Campana i el seu entorn natural. El destí Finestrat abasta més puntals de gran atractiu com la seua gastronomia, el turisme comercial amb un dels majors bulevards de la Comunitat Valenciana o el turisme esportiu amb instal·lacions per a practicar golf, ciclisme BTT, a més de les rutes de senderisme, escalada i carreres de muntanya consagrades a nivell internacional com la Finestrat Costa Blanca Trails.

Finestrat, municipi turístic en el MÀXIM NIVELL D’EXCEL·LÈNCIA de la Comunitat Valenciana

Finestrat està reconegut per la Generalitat com a MUNICIPI TURÍSTIC de la Comunitat Valenciana en el nivell MÀXIM D’EXCEL·LÈNCIA. Només 10 localitats de tota la Comunitat tenen aquesta qualificació després de la nova regulació establida en 2020. Entre els paràmetres que han portat a Finestrat a la màxima categoria està el nombre de places turístiques, prop de 5.000, i que és un dels únics de la Comunitat que ha aconseguit 3 milions de € dels Fons Europeus Next Generation, dins dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí (anualitat 2022).

També forma part d’aquest distingit elenc per qüestions com comptar amb un pla estratègic de Turisme, treballar per la participació del sector turístic amb iniciatives com la formació SICTED (Sistema Integral de Qualitat i Excel·lència Turística) en la qual estan adscrites més de 10 empreses turístiques i també els serveis municipals d’Informació Turística, Policia Local o el Museu; a més de pertànyer a la Xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents al costat de grans ciutats com Bilbao, Màlaga o Sevilla.

GABINET DE PREMSA (18.1.2023)