Finestrat es prepara per al Quilòmetre Vertical Puig Campana que es disputa el diumenge 27 de març

Cultura per al cap de setmana amb l’Exposició “Cortina de agua. Encuentro de arte” i el Concert de l’Agrupació Coral de Finestrat
10/03/2022
Sessió plenària extraordinària: divendres 11 de març, 9.30h. 1a planta Aj. Finestrat
11/03/2022

LES INSCRIPCIONS JA ESTAN OBERTES PER A AQUESTA PROVA QUE SERÀ CAMPIONAT AUTONÒMIC DE QUILÒMETRE VERTICAL

Compte arrere per al “Quilòmetre Vertical Puig Campana”, carrera de muntanya que se celebra a Finestrat el diumenge 27 de març. Organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Finestrat, el Club de Muntanya Repte 8000 i la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) la 13a edició d’aquesta carrera serà Campionat Autonòmic de Quilòmetre Vertical. Per a informar sobre tots els detalls hui van celebrar una roda de premsa el regidor d’Esports, David Alarcón i el director del Km. Vertical i vicepresident del Club Repte 8000, Romualdo Doménech.

La peculiaritat del Quilòmetre Vertical Puig Campana, tal com indica el seu nom, està en el fet que els corredors salven una distància de 3’6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.050 metres. “Amb aquestes característiques”, va indicar el regidor d’Esports, David Alarcón, “poques muntanyes en el món presenten un desnivell tan acusat i a tan pocs metres de la mar. Per tant, estem parlant d’un Quilòmetre Vertical que és únic a Espanya”. “Ja anem per la 13a edició, una trajectòria interrompuda en 2020 per la pandèmia”, va afegir l’edil, “i estem tan il·lusionats com el primer dia perquè podem presumir de tindre el Quilòmetre Vertical més antic d’Espanya i un dels reptes de trail més vibrants i emocionants per als aficionats a aquest esport en plena naturalesa”.

David Alarcón va donar les gràcies a la Diputació d’Alacant pel suport que presta sempre en matèria de seguretat en totes aquestes proves esportives, a la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada, “als voluntaris del Club Repte i també del CE El Portell de Finestrat, que es bolquen en aquestes proves de gran complexitat tècnica i avituallaments i, per descomptat, al club organitzador per fer possible aquest Quilòmetre Vertical i també, al novembre, la Costa Blanca Trails”.

Per part seua, el director de carrera, Romualdo Doménech, va assenyalar que “fa 13 anys vam ser pioners en aquesta especialitat perquè el Quilòmetre Vertical Puig Campana és únic a Espanya per les seues característiques tècniques, l’orografia de l’entorn i la proximitat a la mar”. Doménech va recordar el rècord d’aquesta prova marcat en 2011 per l’italià Urban Zemmer que va arribar al cim en un temps de 35:43. A més, va avançar que aquesta edició tindrà la modalitat OPEN. “Per tant, a més dels trofeus i la classificació dels participants federats per al Campionat Autonòmic també hi haurà trofeus i classificació per a les persones que vulguen participar sense estar federats”.

De moment, han confirmat la seua participació les tres primeres classificades de l’any passat: la campiona María Fuentes, la subcampiona Ana Tauste i la tercera classificada María de la Torre. En modalitat masculina assistiran els especialistes Emili Sellés i Carlos Pascual i entre els corredors locals s’ha inscrit Vicente Llorca Climent “Tato”. La participació en la prova està limitada a 250 persones.

La prova partirà el diumenge 27 de març a les 9.00 hores des de la Plaça de la Unió Europea amb eixides neutralitzades i per grups fins a la Font del Molí on es donarà l’eixida cronometrada. El lliurament de trofeus està prevista per a les 13.30 hores.

Inscripcions

Les inscripcions ja estan obertes i es podran formalitzar fins al 20 de març en la pàgina web http://www.mychip.es

(GABINET DE PREMSA (10.3.2022)