Finestrat es prepara per a conéixer a Hilma af Klint

Classe magistral de producció audiovisual sobre ciberassetjament al Centre Juvenil Finestrat
11/11/2021
5a victòria consecutiva de les Sènior Finestrat que segueixen líders en 1a divisió nacional
12/11/2021

Va nàixer fa més de 150 anys a Suècia. Va estudiar Belles arts. Va abraçar la pintura radicalment abstracta molt abans que els grans pintors de principis del segle XX, com Vasily Kandinsky o Piet Mondrian. I crea una obra rupturista i radical pròpia dels grans mestres de la pintura. Però era dona i quan va arribar el seu millor moment creatiu va ser conscient que vivia en un món dominat, en la vida, en les ciències i en les arts, pels homes. Corria l’any 1906 i havia complit ja els 44 anys.

Es deia Hilma af Klint i va ser aleshores quan va decidir que mai exposaria els seus quadres en públic. Massa caràcter rupturista, massa atreviment per a l’època. De fet, va deixar escrit que la seua obra només s’exposara passats, almenys, 20 anys de la seua mort. Es va exposar 40 anys després a Los Angeles i des de llavors no han faltat reconeixements i antologies.

Ella, una pionera mundial de l’art, de la igualtat d’oportunitats i de la valentia de creació, serà la protagonista del Taller “Pionera i referent de l’art abstracte: Hilma af Klint. Finestrat contra la violència de gènere” dirigit per Mari Carmen i Gema Llinares Lloret.

Una mostra en la qual els participants coneixeran l’obra d’aquesta artista única i formaran part de la creació de diferents grans llenços reinterpretant les obres de Hilma af Klint.

Serà el dia 25 de novembre al Centre Social de la Cala des de la 10h del matí a les 12h del migdia. I el dia 27 de novembre a la Plaça Unió Europea en el centre històric des de les 10.30h les 12.30h del migdia. Per a participar hauran d’inscriure’s prèvia i gratuïtament en el telèfon 965 87 81 00 Ajuntament de Finestrat a l’atenció de Myriam Lloret o enviant un correu electrònic a igualdad@finestrat.org .

Aquest taller està enquadrat en les diferents activitats que organitza, durant aquest mes de novembre, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat en el marc dels Actes del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la dona.