Finestrat es posiciona en FITUR com a destí on “Ho tens tot” i enforteix la seua estratègia de captació de fons europeus

Segueixen les activitats esportives i gratuïtes a l’aire lliure a Finestrat
18/01/2022
La Regidoria de Joventut de Finestrat programa una vesprada d’Escape Room per al dissabte 29 de gener
20/01/2022

Finestrat arriba a FITUR, la Fira de Turisme més important d’Espanya, com el 2n municipi amb major ocupació durant la pandèmia. Només darrere de Benidorm i per davant de localitats com Calp, Finestrat ha sigut un de les destinacions turístiques de la Comunitat més triats en l’últim any. Amb aquesta carta de presentació l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i la nova titular de Turisme a l’Ajuntament, Donna Rebecca Plummer, assisteixen a FITUR a Madrid a l’abric del Patronat de Turisme Costa Blanca i amb una intensa agenda de trobades per a promocionar la localitat i enfortir la seua posició en la captació de fons europeus.

“Un any més Finestrat és present en Fitur. Hem tingut bona ocupació durant la pandèmia i no podem deixar d’obviar la importància d’aquest certamen per a un municipi turístic com Finestrat. Per això, promocionarem el nostre destí i enfortirem la nostra posició per a captar més ajudes europees. Volem tindre línia directa amb Brussel·les i, per aquesta raó, ens reunirem amb empreses especialitzades a captar fons europeus. De fet, Finestrat ha sigut 1 dels 11 municipis de la Comunitat Valenciana a aconseguir fons europeus Next Generation. El nostre projecte inicial era de 6 milions €. En la 1a convocatòria hem aconseguit 3. I continuarem treballant per a obtindre els 3 que falten perquè el nostre projecte és bo i serà un projecte destacat dins dels criteris de valoració de la Unió Europea i el Govern d’Espanya”. En aquesta línia es va pronunciar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, respecte als 3 milions€ de fons europeus “Next Generation” reeixits en la 1a convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. “Això ens permetrà abordar ja enguany diverses actuacions clau en matèria d’accessibilitat, mobilitat sostenible i revitalització turística com l’ascensor panoràmic al Castell, la via verda de la Cala al Bulevard o la il·luminació intel·ligent de la Penya. No obstant això, hi haurà més convocatòries. I Finestrat continuarà optant seguint la nostra estratègia com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”. En aquest sentit cal assenyalar que Finestrat, amb menys de 10.000 habitants, forma part de la xarxa nacional DTI des de l’any 2019 i al costat de grans ciutats com Bilbao, Màlaga o Sevilla.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Finestrat: Ho tens tot

Finestrat és present fins a aquest diumenge en FITUR, a l’abric de la Costa Blanca i amb el seu lema “Ho tens tot”: des de l’encantador centre històric que es pot visitar seguint la ruta “Descobreix Finestrat”, fins a la tranquil·litat de la platja de la Cala o la riquesa paisatgística de la muntanya del Puig Campana, les seues rutes de senderisme, escalada i carreres de muntanya. L’oferta turística inclou altres factors de gran atractiu per al visitant com la seua exquisida gastronomia de mar i de muntanya, el turisme comercial amb un dels majors bulevards de la Comunitat Valenciana o el turisme esportiu amb instal·lacions com el camp “Puig Campana Golf”, en la partida l’Alfarella i el complex turístic i esportiu “Natures Suites Puig Campana” amb un Centre BTT de Bicicletes Tot Terreny a l’entorn de la Font del Molí, a les faldes del Puig Campana.

“En aquesta edició també mantindrem reunions amb mitjans molt seguits per les zones d’interior per a intentar potenciar aquestes visites a la nostra localitat”, va assenyalar l’alcalde qui va posar en valor el debut en FITUR de la nova regidora de Turisme, Donna Rebecca Plummer. “És de nacionalitat anglesa i ens va obrir moltes possibilitats en el mercat estranger per a captar l’interés d’empreses i turistes per Finestrat”.

(GABINET PREMSA.19.1.2022)