Finestrat es posiciona com a municipi estratègic per a viure i per a invertir

Última jornada de donació de sang de 2022 a Finestrat
15/12/2022
PROGRAMA MERCAT DE NADAL FINESTRAT I HORARI AUTOBÚS
16/12/2022

L’ALCALDE ANUNCIA 7 MILIONS € D’INVERSIÓ EN ELS 2 PRÒXIMS ANYS PER A ADAPTAR INFRAESTRUCTURES I SERVEIS Al CREIXEMENT DE LA POBLACIÓ

L’EDIFICI DE LA POLICIA LOCAL I SERVEIS SOCIALS O LA CONSTRUCCIÓ D’UNA NOVA GUARDERIA SÓN ALGUNS DELS PROJECTES A LA VISTA PER A FINESTRAT

“L’educació, la sanitat, l’ocupació i la seguretat són claus per al present i futur de Finestrat”. Així es va pronunciar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, en la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació. I per a portar avant les millores en aquests àmbits el govern local invertirà en els dos pròxims anys prop de 7 milions d’euros procedents de fons europeus “Next Generation” i també recursos propis.

En la seua intervenció inicial l’alcalde va explicar que malgrat la pandèmia que ha afectat aquesta legislatura la localitat ha continuat creixent en habitants, en obertures i en inversions. En xifres, una mitjana de 350 habitatges nous a l’any i més de 600 activitats empresarials en actiu. “Finestrat es posiciona com a focus estratègic per a viure i per a invertir”. A més de la ubicació privilegiada, l’alcalde va destacar el valor humà, tècnic i professional de l’equip de l’Ajuntament. “Han sabut entendre que cal treballar intensament per a adaptar-se al ritme de creixement de la població que ja ronda els 10.000 habitants”. En aquest sentit Pérez Llorca va anunciar la inversió de 7 milions€ en els 2 pròxims anys en serveis i en infraestructures com l’edifici de la Policia Local i Serveis Socials i la construcció d’una nova guarderia, entre altres actuacions.

Finalització del passeig marítim de la Cala

A la Cala comencen de manera imminent les obres de reurbanització de l’Avinguda Mimosas i carrer Sàlvia amb 700.000€ d’inversió. A més, des de l’Ajuntament ja estan redactant el projecte per a remodelar la part del passeig marítim que falta: des de la desembocadura de la canalització del barranc (a la cantonada de les cafeteries i Hotel La Cala) fins a la Plaça de l’Àmfora. “Per a executar aquesta obra demanarem finançament al Govern Central, tal com ha sufragat els passejos d’altres municipis confrontants”. En aquest mateix sentit el govern local ja ha traslladat per ple una altra petició al Servei Provincial de Costas: que realitze un espigó i la reposició d’arena “perquè a més de perdre arena no s’està produint una regeneració natural d’aquesta”.

Al centre històric hi ha previstos 2 milions€ en diverses actuacions de canalització de les aigües pluvials, consolidació del talús, construcció del nou mirador del Castell i la regeneració de carrers com Alcoi, Darrere Cases, Figueretes i carrer Puig Campana. També la reurbanització d’una via molt transitada, la pujada al pàrquing; la remodelació de la rotonda principal d’accés al centre històric amb la representació de la llegenda del Puig Campana i la pròxima obertura del llavador i l’antic aqüeducte Els Molins, acabats de restaurar.

Les inversions també arriben a l’àrea d’Esports amb noves instal·lacions com el complex esportiu de pàdel i tennis a l’antic Pitch & Putt de Sierra Cortina i el carrer de pilota valenciana. “Tenim un campió del món de pilota. Tenim una pedrera molt important de pilotaris. Es mereixen instal·lacions com aquest carrer que estarà annex al pavelló poliesportiu de la Foia”. És una inversió de 400.000€ i comptarà amb suport de la Generalitat “el que espere que siga el principi de la sensibilitat del govern regional cap a Finestrat”.

En relació al Medi ambient l’alcalde va ser rotund: “No és incompatible créixer i tindre més del 50% del terme municipal protegit. No és incompatible tindre un emblema com la muntanya Puig Campana i celebrar carreres com la Finestrat Costa Blanca Trails o el Quilòmetre Vertical”. Entre altres mesures l’alcalde va recordar els convenis amb les promotores per a desenvolupar zones verdes en les àrees residencials on estan construint.

A més, en la zona d’urbanitzacions l’ajuntament habilitarà parcs canins en Balcó de Finestrat i Terra Marina, on al seu torn està previst una zona verda amb senderes per a passejar a peu i amb bicicleta. I va anunciar els treballs d’adequació d’una parcel·la a l’entorn del centre històric per a crear horts ecològics urbans.

La seguretat és un altre àmbit clau per al govern local. Així ho va explicar l’alcalde: “Dotarem a Finestrat d’un nou edifici de la Policia Local, en l’antiga almàssera, i també acollirà el departament de Serveis Socials. Serà un edifici molt modern i dotat dels avanços i prestacions que requereix aquest cos de seguretat”. Pel que fa a la Guàrdia Civil Pérez Llorca va insistir en la seua pionera proposada: “Pocs Ajuntaments d’Espanya han fet el que Finestrat: oferir al Ministeri de l’Interior una parcel·la, la redacció del projecte i 300.000€ d’inversió perquè la nostra localitat tinga la caserna de la Guàrdia Civil que es mereixen els nostres veïns i els nostres agents”. Sobre aquest tema la primera autoritat local espera que molt prompte es formalitze aquest conveni.

Reivindicacions: Institut de Secundària i Pediatra per a la Cala

“Igual que els meus veïns em demanen, en un any electoral com és 2023 jo demane a la Generalitat un canvi del calendari de pagaments per a avançar la construcció de l’Institut de Secundària que tant necessita Finestrat”. Juanfran Pérez Llorca va apuntar que ja ha mantingut una trobada amb representants de la Generalitat per a avançar aqueix tràmit. “Estava previst per a 2025 però el calendari de pagaments de la Generalitat el retarda a 2028. Finestrat no pot esperar més”. L’alcalde va expressar la seua preocupació davant una situació que s’aveïna insostenible a causa del creixement de la població. “Això ha motivat que iniciem ja els tràmits per a oferir a Conselleria una parcel·la de 12.000m2 en els accessos a la urbanització Terra Marina per a un nou col·legi que seria el núm. 3. Hem de ser previsors perquè el ritme de creixement de la població pot generar un problema de falta de places educatives”.

Nova Guarderia

En matèria educativa i de suport a les famílies un dels grans anuncis per a l’any vinent és la construcció d’una nova guarderia que assumirà per complet l’Ajuntament. “Per primera vegada en aquest curs hem tingut dificultats per a acollir l’alta demanda de matrícula a l’Escola Infantil Municipal. Així que ja anuncie la construcció d’una nova guarderia per a absorbir la necessitat de places, sobretot per a bebés menors de 2 anys”.

Parlant de Sanitat, l’alcalde va reivindicar la necessitat de consulta de Pediatria a la Cala. “Hem reformat i ampliat el consultori de la Cala perquè els veïns no hagen de desplaçar-se fins al centre històric, més quan tenim un transport públic tan deficitari. Hui dia, la Generalitat segueix sense atendre aquesta petició”.

(GABINET PREMSA.15.12.2022)