Finestrat es mobilitza per a recollir ajuda urgent dirigida a Ucraïna

Arranca el repte Ciclogreen per a fomentar la mobilitat sostenible a Finestrat
28/02/2022
Més de 40 empreses assisteixen a Finestrat a una jornada sobre digitalització i accés a les ajudes del Kit Digital
01/03/2022

LES DONACIONS ES PODRAN REALITZAR EN DEPENDÈNCIES MUNICIPALS I CENTRES EDUCATIUS DE LA LOCALITAT

Des de l’Ajuntament de Finestrat han organitzat una campanya d’ajuda per a donar resposta urgent a la dimensió humanitària del conflicte que viu Ucraïna des de dijous passat, dia en què es va produir la invasió per part de Rússia. “Finestrat sempre ha sigut un poble solidari, va afirmar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. “I hui el nostre compromís és amb la ciutadania ucraïnesa que està patint aquest atac indiscriminat i també amb els ciutadans ucraïnesos que viuen amb desassossec aquesta situació des de la nostra localitat”. S’estima que 150 persones de nacionalitat ucraïnesa resideixen a Finestrat. Hui l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va rebre a una d’aquestes veïnes, Helena Didyk, resident a Finestrat des de fa 17 anys. “Hui hem volgut fer-li arribar personalment tota la nostra ajuda i col·laboració. Som ací per a abrigallar-los en aquests moments de tanta tensió i incertesa. Al mateix temps, per a atendre l’ona de solidaritat que ens arriba des dels nostres veïns. Per això, hem habilitat diversos punts municipals, tant a la Cala com al centre històric, perquè entre tots puguem fer-los arribar aquesta ajuda”.

ESCOLTA LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

En aquesta recepció, Helena Didyk va transmetre les seues sensacions en aquests moments, en la distància i amb família residint a Ucraïna com la seua mare i una germana. “Des que Rússia ha entrat al nostre país vivim molt malament, amb tristesa, amb preocupació i amb molts nervis, sense poder dormir, sense poder ajudar. El que 1r que necessitem són medicaments”, va afegir, “roba d’abric per als xiquets, menjar. Volem ajudar i donar les gràcies a la població de Finestrat pel seu suport”.

POTS ESCOLTAR LES PARAULES D’HELENA DIDYK ACÍ

De fet, Helena Didyk va informar que en aquests moments ja hi ha de camí diversos vehicles procedents des d’Ucraïna “amb dones i amb xiquets que venen fugint d’aquesta invasió”. En aquest sentit l’alcalde va mostrar tota la seua consideració “cap als finestratins nascuts a Ucraïna. Tenim una obligació i un deure amb tots els finestratins, provinguen d’on provinguen. Per això, des de l’Ajuntament ens hem posat a la seua disposició per a ajudar-los i per a acollir als seus familiars en aquestes primeres setmanes”.

CAMPAÑA “FINESTRAT AMB UCRAÏNA”: Punts de recollida

Els punts habilitats per a la recollida en horari de demà són:

  • Ajuntament (l’entrada),
  • Extensió administrativa de la Cala,
  • Centres educatius “Puig Campana”, “Balcó de Finestrat” i l’Escola Infantil Municipal “EMUFI”.

En horari de matí i de vesprades:

  • Centre Juvenil Finestrat (carrer Fonteta, 36),
  • Viver d’Empreses (Avinguda Federico García Lorca, 6, Bulevard comercial).
  • Pavelló d’Esports (Partida La Foia).

Només en horari de vesprades, el Centre Social de la Cala (en aquest cas, sols per la vesprada: de 16.00 a 21.00 hores).

Quant a les principals necessitats són aliments no peribles, productes de 1a necessitat (arròs, pasta, llegums), embenatges, gases, aigua oxigenada, antiinflamatoris, torniquets, bolquers, llet infantil-bebés, roba d’abric (peces tèrmiques, calcetins, mantes, guants) i llanternes.