Finestrat en la primera línia de les destinacions Turístics Intel·ligents a nivell nacional

Aquest cap de setmana comença la lliga per a les infantils i cadets del Club Voleibol Finestrat
18/10/2019
Taller “Activa la teua ment” per a les persones majors de Finestrat
22/10/2019

L’ALCALDE VA ASSISTIR HUI AL CONGRÉS DIGITAL TOURIST 2019 EN EL QUAL FINESTRAT VA ENTRAR EN LA XARXA NACIONAL DTI FORMADA NOMÉS PER 66 MUNICIPIS DE TOTA ESPANYA

Finestrat passa a la primera línia de les destinacions turístics intel·ligents perquè, des de hui, forma part de la Xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents junt amb grans ciutats com Bilbao, Sevilla, Càceres o Valladolid. Així es va oficialitzar en la Comissió Executiva DTI presidida per la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, i a la que va assistir l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, en el marc del Congrés Digital Tourist 2019 celebrat hui a Benidorm amb la presència de la Ministra de Turisme del Govern d’Espanya, Reis Maroto, el Secretari de Turisme de la Comunitat, Francesc Colomer, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón i Adolfo Borrero, President Comissió Smart Cities.

En paraules de l’alcalde i titular de l’àrea de Turisme, Juan Francisco Pérez, “des de hui Finestrat forma part de la xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents en la qual només hi ha 66 municipis de tota Espanya. A més, en el nostre cas som l’única destinació de tota la Comunitat Valenciana amb menys de 10.000 habitants que s’integra en aquesta xarxa junt amb grans ciutats com Sevilla, Bilbao, Palma de Mallorca i Màlaga. Sens dubte, açò és un reconeixement al treball que venim fent des de fa dos anys en matèria de Destinació Turística Intel·ligent per a millorar el municipi en clau turística i amb la mirada posada tant en els visitants com en la ciutadania”.

Finestrat, a hores d’ara, és un dels 8 municipis de tota la Comunitat Valenciana que ha superat les 2 fases inicials DTI i es troba ja en el nivell 3, el més avançat per disposar ja d’accions palpables per a la ciutadania i els visitants com és la xarxa wifi gratuïta en la platja, la implantació de fibra òptica i el projecte de connectivitat en el Puig Campana. “Sens dubte, va concloure l’alcalde, formar part de la xarxa nacional DTI ens donarà l’oportunitat d’estar en l’avantguarda de la tecnologia aplicada al turisme, a més de donar projecció nacional i internacional a tot el que fem des de Finestrat com a Destinació Turística Intel·ligent”.

La Xarxa DTI s’ha convertit en referent nacional i internacional del projecte de destinacions turístiques intel·ligents i constitueix un punt de trobada de les destinacions per a compartir bones pràctiques i donar resposta a moltes inquietuds. Amb les noves incorporacions de hui, la Xarxa nacional suma 66 destinacions i 10 membres institucionals. Les destinacions que han firmat el protocol d’actuació per a participar en la Xarxa assumeixen com a principals objectius el foment de la col·laboració publicopúblic i publicoprivada en el desenvolupament de productes, serveis i actuacions, així com garantir el lideratge d’Espanya en polítiques públiques de turisme i aspirar al lideratge en un enfocament de sostenibilitat turística global.

GABINET DE PREMSA (17.10.19)