Finestrat comença els tràmits per a construir el primer Institut de Secundària de la localitat

Avança el Pla de Modernització a la Cala de Finestrat amb la implantació del gas natural
12/12/2018
Un centenar de deportistas se examinan este domingo en el pabellón de Finestrat del cambio de cinturón de taekwondo
14/12/2018

L’ALCALDE ANUNCIA UN PLA DE BONIFICACIONS FISCALS PER A 2019 I UN PROJECTE PILOT PER A DOTAR DE CONNECTIVITAT AL PUIG CAMPANA

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, junt amb el regidor de Comunicació, David Alarcón, i el portaveu del govern municipal, Víctor Darío Llinares, va celebrar este matí la tradicional trobada de Nadal amb els periodistes i gràfics de la comarca per a fer balanç de l’any, anunciar els principals projectes per a 2019 i felicitar les festes als mitjans de comunicació.

En aquesta reunió, retransmesa en directe a través de xarxes socials, l’alcalde va afirmar que el 2018 ha sigut un any excel·lent en què s’han aconseguit fites històriques per a Finestrat “com recuperar l’espai de l’antic edifici Ánfora, amb una inversió global de 2’5 milions d’euros, i les obres de canalització del barranc que es troben ja en la seua recta final”.

En el nucli històric va destacar la construcció de la nova piscina municipal “més moderna, més eficient i més accessible”; i la posada en marxa d’un Pla d’Atenció veïnal que inclou la millora dels accessos a les partides rurals (el Ramal de Loix, el Racó Bosuna, el Tamarit, els Cremats o l’Atzúbia…), amb 400.000€ d’inversió i actuacions en les urbanitzacions “com la renovació del paviment en la zona verda Balcó de Finestrat, la instal·lació del gas natural, la posada a punt de l’enllumenat i el reasfaltat en Terra Marina o l’embelliment dels accessos a aquests residencials que executarem en els pròxims mesos”.

Finestrat duplica el núm. d’empreses en els últims 8 anys

En els últims anys Finestrat hi ha duplicat el nombre d’activitats empresarials passant de 300 en 2010 a 604 en 2018 “el que es tradueix en la millor prestació social que pot haver-hi, l’ocupació”. Així ho va exposar l’alcalde després de recordar l’obertura de grans marques en 2018 com Decathlon, Gifi, el nou LIDL o Taco Bells. Respecte d’això va destacar l’inici de les obres de modernització i embelliment del Bulevard “que convertirà l’antic polígon en un Bulevard més modern, segur, accessible i agradable per a passejar, amb una inversió pròxima al milió d’euros”, va assenyalar.

En matèria de formació, l’alcalde va lloar l’encert de promoure cursos acords amb les necessitats de les empreses “perquè això garanteix la inserció laboral de les persones que participen en aqueixa formació. Així va passar enguany amb els cursos de Carnisseria o Carretoner”. Quant al portal d’ocupació de la web municipal s’ha convertit en un dels més potents de la comarca, segons va explicar el primer edil. “Totes les setmanes publiquem ofertes perquè les empreses acudeixen a la nostra AEDL a cobrir les seues necessitats de personal. I tenim ofertes que han registrat més de 1.000 entrades”.

Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent

El municipi es va convertir al març en el primer de la Marina Baixa a activar la xarxa wifi gratuïta en la seua platja de la Cala, dins de la seua estratègia com a “Destinació Turística Intel·ligent”. “Només a l’estiu es van connectar més de 23.000 persones, xifra que arriba a 40.000 des que es va posar en marxa al març”. El pas següent serà portar la connectivitat al Puig Campana. “Finestrat serà el primer municipi d’Espanya a tindre connectivitat en la muntanya gràcies a un projecte pilot que comença al gener amb el suport de la Diputació d’Alacant, la qual cosa suposa millorar la seguretat dels usuaris i també el manteniment de l’ecosistema” va assenyalar l’alcalde. Està prevista la instal·lació de cambres tèrmiques i de videovigilància per al control d’incendis i la seua alerta en temps real, així com una estació meteorològica per a tindre millor previsió de les condicions atmosfèriques. La tecnologia que es va implantar en la zona del Puig Campana permetrà, al seu torn, l’activació de SOS per a rescats i la geolocalització dels accidentats

En matèria esportiva i turística l’alcalde va anunciar que per a març estarà en marxa el Centre BTT (Bicicletes Tot Terreny) i el complex turístic en la Font del Molí. “Es tracta d’una instal·lació puntera, en un entorn privilegiat, amb la qual a més de potenciar el turisme interior de Finestrat crearem més ocupació”.

El resum de 2018 inclou importants actuacions com la millora del subministrament elèctric en el nucli històric amb les obres que executa la companyia Iberdrola; les obres de consolidació dels talussos de La Penya; la implantació del gas natural en les urbanitzacions i la Cala amb una inversió global de 500.000€ per part de Nedgia Cegas; i la futura Ciutat Esportiva de Finestrat en La Foia. “Ja hem renovat la gespa del camp de futbol, va indicar l’alcalde. Ara estem acabant la pista pumptruck, urbanitzant els accessos, crearem una gran zona de recreació infantil i, en 2019, ho culminarem amb el trinquet de pilota” (inversió global: 450.000€ subvencionats en un 80% per Diputació d’Alacant).

En matèria educativa, Finestrat es va convertir enguany en el primer municipi amb aules de 2 anys en tots els seus centres educatius, a més de batre rècord de participants en les opcions estivals de conciliació familiar.

Projectes 2019

L’alcalde va avançar que per a 2019 els jóvens i els més majors disposaran de les seues pròpies dependències. D’una banda, el Centre d’Informació i Assessorament Laboral per a jóvens les obres del qual conclouran a primers d’any en el nucli històric (carrer Fonteta). I, d’altra banda, el Centre de Dia i la residència geriàtrica. “L’Ajuntament està redactant el projecte. Ho exposarà per a les empreses que es vulguen presentar i esperem que en 2019 es comence a construir aquesta instal·lació”. També serà l’any de la posada en marxa de l’ecoparc, en ple bulevard industrial, gratuït per als particulars que podran depositar els residus generats en l’àmbit domèstic.

Pla de Bonificacions fiscals

Per al 2019 l’alcalde va anunciar un Pla de subvencions en taxes i en impostos municipals amb bonificacions que, en alguns casos, poden arribar a ser del 90%. “Després d’una època difícil, en la que hem demanat un esforç a la ciutadania, va afirmar l’alcalde, hem de compensar-lo amb aquesta ajuda per al pagament de les taxes i els impostos municipals”.

Institut de Secundària per a Finestrat

“Crec que ha arribat el moment que Finestrat tinga el seu propi Institut d’Educació Secundària”. Així ho va assegurar l’alcalde en informar que al novembre es va realitzar la sol·licitud formal a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. “Tenim la població escolar amb 500 xiquets/es per al pròxim curs. Tenim la parcel·la dotacional de 11.000m2 en la zona centre del nostre terme municipal, molt pròxim al CEIP “Balcó de Finestrat. Ara només falta que Conselleria es pronuncie respecte d’això”.

Per a concloure aquest balanç l’alcalde va felicitar les festes nadalenques als assistents i va donar les gràcies al seu equip de govern i a tota la plantilla municipal “perquè si de quelcom em sent orgullós és de l’equip que tinc, de tots els empleats d’aquest Ajuntament, pel seu compromís amb la nostra localitat. Finestrat continua creixent en habitants i també en oportunitats, que és el més important”.

(GABINET DE PREMSA. 13.12.2018)