Finestrat comença a renovar la flota de vehicles de residus sòlids urbans

Finestrat celebra una LAN PARTY de videoconsoles el proper 2 de desembre
07/11/2017
Tot a punt per a la “Costa Blanca Trails” que reunix a més de 1.000 corredors aquest cap de setmana a Finestrat
08/11/2017

Des de l’Ajuntament de Finestrat han començat a renovar la flota de vehicles d’arreplegada de residus sòlids urbans i recollida selectiva. L’alcalde, Juan Francisco Pérez, junt amb el regidor d’Obres i Serveis Tècnics, Tomás Sellés, van rebre el nou camió i de més capacitat, 23m3 i 10 tones de càrrega, que es va posar en funcionament en la nit d’ahir.

Tal com va explicar l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “la flota de vehicles amb què es venia prestant aquest servei ja s’havia quedat obsoleta. Per tant, amb la gestió de l’arreplegada a través de l’empresa SAV s’han incorporat millores com la renovació dels camions per altres més moderns, més segurs per al treball dels operaris, més ecològics perquè a penes contaminen i eficients des del punt de vista energètic”. Aquest és el camió de majors dimensions de la flota i destaca per les seues prestacions quant a ecologia perquè a penes contamina; insonorització per a no molestar amb sorolls als veïns; hermetisme per a evitar vessament de líquids i possibles olors; i avançats sistemes de seguretat com a cambres posteriors per a mantindre contacte continu entre conductor i operaris. Aquest vehicle arreplegarà els residus sòlids urbans de tot el terme municipal a excepció de zones de difícil accés del nucli històric i la Cala, per on passarà un camió de menors dimensions.

A més, es continua treballant en l’embelliment dels illots de reciclatge. En alguns casos s’han inclòs missatges d’agraïment a la ciutadania per ajudar a mantindre net el municipi. “Hem posat aquests missatges en diversos idiomes, tant en el nou camió del fem com en el punt verd de contenidors que tenim en el frontal de la platja. Aquest illot de la Cala és un dels exemples d’embelliment dels illots de reciclatge que estem portant avant en tot el terme municipal, tal com ja vam fer en la urbanització Terra Marina”.

Dins de les millores aportades des de l’empresa en el seu plec de condicions també està la renovació de més de 400 contenidors de residus sòlids urbans (RSU) a més dels 50 punts de recollida selectiva de reciclatge de paper, cartó i envasos. “I, com a novetat, la implantació de contenidors de poda en urbanitzacions i disseminats rurals. Amb tot això considere que el servei de recollida selectiva i de residus de Finestrat serà exemplar i pioner en molts aspectes tecnològics”.

(GABINET PREMSA: 8.11.2017)