Finestrat destina 250.000€ a autònoms i microempreses per a pal·liar l’efecte de l’impacte econòmic de la crisi sanitària del COVID-19

Finestrat celebra dimarts que ve una nova jornada de donació de sang en la Cala reservant cita prèvia per a garantir la seguretat de donants i professionals
22/05/2020
Guia accions de l’Ajuntament de Finestrat enfront del Covid-19
25/05/2020

L’Ajuntament de Finestrat destina 250.000€ a ajudar a autònoms i microempreses amb subvencions econòmiques per a pal·liar l’impacte de la crisi sanitària del COVID-19. L’objectiu d’aquesta mesura és proporcionar liquiditat a les micropimes i autònoms per a contribuir així al manteniment de la seua activitat comercial i l’ocupació i amortir la reducció dràstica dels seus ingressos. En la junta de govern celebrada ahir van ser aprovades les bases que regulen aquestes subvencions i que es podran sol·licitar a partir de l’endemà de la seua publicació en el BOP (Butlletí Oficial de la Província).
En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “tal com ens vam comprometre quan el Govern Central va decretar l’Estat d’Alarma el passat 14 de març a causa de la propagació del COVID 19 i vista la situació tan complicada que està vivint l’empresariat hem aprovat les bases per a destinar 250.000€ en ajudes per a tots aquells autònoms i microempreses locals que s’hagen vist obligades a tancar els seus negocis o que hagen vist minvats de forma considerable els seus ingressos degut a aquesta alarma sanitària que ara també és socioeconòmica”.
L’alcalde va recordar que des que va començar l’Estat d’Alarma l’Ajuntament de Finestrat ha activat un Pla d’ajudes econòmiques de més de 1’2 milions destinats a 3 pilars fonamentals com són les ajudes individualitzades (PEIS) que es presten des del departament de Benestar Social, les ajudes al lloguer i, ara, les subvencions per a autònoms i microempreses. “També hem posat en marxa mesures de suport al nostre empresariat com els serveis d’assessoria econòmica, fiscal, laboral i inclús de comunicació per a reactivar els seus negocis ara que molts comencen a alçar la persiana. En definitiva, estem assentant les bases per a ajudar-los que puguen tornar a la normalitat progressivament i així reactivar l’economia i la creació de llocs de treball”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Quantia
La quantia destinada per l’Ajuntament per a atendre aquestes subvencions ascendeix a un import total de 250.000 € del pressupost municipal. En concret, hi haurà una ajuda de 700 € per a aquells autònoms, professionals i micropimes que, a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma, hagen hagut de cessar en la seua activitat pel tancament d’establiments. I es contempla una altra ajuda de 400 € per a aquells que, sense veure’s afectats pel tancament, hagen patit una reducció de la seua facturació de com a mínim el 50%, en relació amb la mitjana de l’efectuada en el semestre natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma.

Aquestes quantitats es veuran incrementades en 50 euros per cada treballador contractat a temps complet i donat d’alta en la Seguretat Social en data 1 de març de 2020, sempre que el treballador/a no forme part de subcontractes de l’empresa. Aquesta mesura inclou els treballadors que es troben en Expedients Regulador Temporal d’Ocupació (ERTE) a conseqüència del COVID-19.

Requisits
Entre els principals requisits que haurà de complir el sol·licitant figura:
-Tindre a Finestrat el domicili fiscal i/o el centre de l’activitat.
-Que l’activitat s’haja vist afectada pel tancament d’establiments o haja patit una reducció de la seua facturació de com a mínim el 50%.

Com sol·licitar les ajudes:
El termini de presentació serà d’un mes a partir del dia hàbil següent a la publicació de l’extracte d’aquestes bases en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP).

Les sol·licituds es presentaran exclusivament per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Finestrat https://finestrat.sedelectronica.es on es podran consultar les bases completes (pendents de publicació).

Per a més informació, podeu enviar un correu a adlfinestrat@finestrat.org

(GABINET PREMSA.22.5.2020)