Finestrat destina 174.00€ a una nova convocatòria d’ajudes al lloguer

L’Ajuntament de Finestrat rep més de 9.500 mascaretes a través d’una subvenció de la Diputació d’Alacant
10/06/2021
La Regidoria de Joventut llança el FINE AVENTURA amb surf de rem, geocerca i curses d’obstacles per al 26 i 27 de juny
10/06/2021

EL TERMINI COMENÇA DEMÀ, 10 DE JUNY, I ES PROLONGARÀ FINS Al MES DE NOVEMBRE

Des de l’Ajuntament de Finestrat han posat en marxa una nova convocatòria d’ajudes al lloguer per a la població local. L’ajuda serà de 200€ per mensualitat i dues mensualitats per unitat familiar resident en l’habitatge habitual llogat. Aquesta quantitat comprén les despeses de lloguer i també d’aigua/clavegueram i llum. El termini de sol·licitud comença demà, 10 de juny, i es prolongarà fins al 15 de novembre de 2021.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, “tornem a llançar una línia d’ajudes. En aquest cas es tracta de la 2a convocatòria d’ajudes al lloguer. Acabem d’abonar la 1a convocatòria als seus beneficiaris que, en molts casos, han rebut fins a 4 mensualitats. I ara destinem 174.000€ a aquesta 2a fase d’ajudes al lloguer pensant en totes les persones que abans no han pogut optar. El termini de sol·licitud serà durant més temps i també reformulem els requisits econòmics perquè puguen resultar beneficiaris més veïns”. En aquest sentit, l’alcalde va insistir en la dinàmica de l’Ajuntament per a continuar vetlant per protegir la població i minimitzar l’impacte d’aquesta crisi que ha provocat la pandèmia. “Som conscients de les dificultats econòmiques que estem vivint. Per això, mentre dure la crisi l’Ajuntament continuarà llançant ajudes econòmiques. Ho hem fet amb les bonificacions de l’IBI, de la taxa del fem, les ajudes a autònoms i a micropimes. I si la circumstància social i econòmica no millora, tornarem a llançar més convocatòries d’ajudes”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

La quantia total destinada per l’Ajuntament a atendre aquestes 2a convocatòria d’ajudes al lloguer ascendeix a 174.000 €. La subvenció cobrirà 2 mensualitats amb una quantitat de 200€ al mes per unitat familiar resident en l’habitatge habitual arrendat. Les bases també contemplen la possibilitat d’obtindre altres dues mensualitats si una vegada abonat el primer repartiment quedara romanent de crèdit en la partida. Una vegada esgotada la quantia total destinada a aquestes ajudes, es procedirà al tancament de la convocatòria.

Cal assenyalar que aquestes ajudes són compatibles amb altres rebudes des de l’Ajuntament com les PEIs (prestació econòmica individualitzada) i també podran optar aquelles persones que no estiguen al corrent amb les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.

Qui pot sol·licitar l’ajuda?

 Aquelles persones físiques que siguen arrendataris/es d’un contracte d’habitatge habitual i permanent situat a Finestrat i que complisquen amb els requisits de les Bases de la Convocatòria.

 Estar empadronat a Finestrat (mínim 2 anys amb anterioritat a la data de sol·licitud).

 Duració mínima del contracte de lloguer: 1 any.

No podran optar a aquestes ajudes les persones físiques que hagen resultat beneficiàries en la primera convocatòria de subvencions al lloguer d’habitatge habitual i permanent en el municipi de Finestrat, per a l’any 2021.

El termini de presentació de sol·licituds comença demà, 10 de juny i finalitzarà el 15 de novembre de 2021. Les sol·licituds i la documentació requerida es podran presentar de manera telemàtica en la seu electrònica: https://finestrat.sedelectronica.es; i, també de manera presencial en horari de 9.00 a 13.00 hores en les següents dependències:

  • Registre d’Entrada de l’Ajuntament (planta baixa)
  • i a l’Extensió administrativa de la Cala (Av. Marina Baixa, 29).

(GABINET DE PREMSA: 9.6.2021)

Consultar bases completes ací