Finestrat convoca les ajudes municipals per a famílies amb menors de 3 anys en Escoles infantils

Arranca la campanya “Bo Consum Finestrat” per a incentivar les compres i facilitar la Tornada al Col·le a les famílies
01/09/2023
Finestrat obri termini d’inscripció per als cursos de reforç escolar, valencià, anglés i espanyol per a residents d’altres nacionalitats
05/09/2023

AUGMENTEN DE 100 A 230€/MES LES AJUDES PER A BEBÉS MENORS D’1 ANY

UNA ALTRA NOVETAT IMPORTANT ÉS QUE LES FAMÍLIES BENEFICIÀRIES D’EMUFI NO HAURAN D’AVANÇAR L’IMPORT TOTAL DE LA QUOTA PERQUÈ SE’LS APLICARÀ AUTOMÀTICAMENT EL DESCOMPTE DE L’AJUDA

LA SOL·LICITUD ES REALITZARÀ DE MANERA TELEMÀTICA DEL 10 AL 20 DE SETEMBRE

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat informen que tornen a convocar les ajudes municipals per a les famílies amb menors de 3 anys escolaritzats en guarderies o Escoles Infantils autoritzades per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Per a aquesta convocatòria hi ha novetats importants per a usuaris de l’EMUFI: incrementen la quantia de l’ajuda, sobretot en bebés menors d’1 any, que passa de 100€/mes a 230€ mensuals i els menors de 2 anys de 70 a 150€. Una altra novetat significativa és que les famílies beneficiàries d’aquesta mateixa Escola no hauran d’avançar l’import íntegre de la quota, com es feia en anteriors convocatòries, sinó que s’aplicarà automàticament el descompte per l’ajuda.

Precisament hui ha sigut la 1a jornada de portes obertes en EMUFI. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca va acompanyar a les famílies en aquest moment d’adaptació al costat de la regidora d’Educació, Beatriz Quintillán, el tècnic municipal d’Educació, Ángel Lloret i l’equip directiu i docent de l’Escola.

En paraules de l’edil d’Educació, Beatriz Quintillán, “seguim amb la nostra màxima prioritat de fer costat a les famílies i ho fem amb instal·lacions com l’EMUFI, com les aules de 2 anys dels 2 col·les i amb ajudes. En aquest cas parlem de la 7a convocatòria d’ajudes municipals infantils per a famílies amb xiquets menors de 3 anys. Conscients de la pujada de preus que vivim en tots els àmbits tornem a llançar aquesta convocatòria amb una aportació econòmica que va des de 20€ fins a 230€ al mes en funció de l’edat dels xiquets/as. Com a novetat important, augmentem l’ajuda per als més xicotets perquè és la franja d’edat on més s’encareix l’escolarització. I també el procediment: abans les famílies beneficiàries de l’EMUFI aportaven la quota total i després se’ls reintegrava l’ajuda. Ara no hauran d’avançar el total de la quota sinó que els aplicarem directament el descompte”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’EDUCACIÓ ACÍ 

El termini de sol·licitud estarà obert del 10 al 20 de setembre i es podrà formalitzar via telemàtica en seu electrònica (https://finestrat.sedelectronica.es/info). En l’Extensió de La Cala i en el Registre d’entrada de l’Ajuntament (planta baixa) també es podrà formalitzar amb les tauletes habilitades per a aquest tràmit i amb suport del personal municipal.

Aquest curs passat unes trenta famílies van resultar beneficiàries d’aquesta ajuda municipal que, al seu torn, és compatible amb el bo infantil que ofereix la Conselleria d’Educació, sense excedir l’import de la quota corresponent a l’educació. Aquest és el 7é any que el consistori convoca aquesta ajuda amb una consignació que ha augmentat fins als 50.000€ del pressupost municipal. La quantia de les ajudes va des dels 20€ mensuals fins a 230€/mes en funció de l’edat dels bebés i de l’Escola on estan escolaritzats.

Requisits i terminis per a sol·licitar l’ajuda.

Podran beneficiar-se d’aquesta ajuda els xiquets/as de 0 a 3 anys matriculats que cursen primer cicle d’Infantil en centres educatius autoritzats per la Generalitat Valenciana; els usuaris hauran de presentar la sol·licitud d’ajuda i la documentació requerida en el termini establit del 10 al 20 de setembre per SEU ELECTRÒNICA; també en línia en el Registre d’Entrada (planta baixa, Ajuntament) o en l’extensió administrativa de la Cala, en les tauletes habilitades per a aquests tràmits.

Entre els requisits, han de figurar empadronats en el padró municipal amb almenys sis mesos d’antiguitat i no superar el llindar de renda estipulat en les bases.

Poden consultar les bases que regulen aquesta subvenció: _BASES AYUDAS INFANTILES 0-3 AÑOS-CURSO 2023-2024

GABINET PREMSA.04.9.2023)