Finestrat convoca aquesta setmana les ajudes a autònoms i empreses que no van poder acollir-se al Pla Resistir

La fase final d’ascens a 1a divisió de vòlei nacional es jugarà a Finestrat
26/04/2021
Finestrat aposta per l’art contemporani en la seua escena urbana amb el certamen “FINESTRAT ART PÚBLIC”
27/04/2021

L’Ajuntament de Finestrat ha aprovat ja per Junta de Govern les bases de les ajudes per a aquells autònoms i microempreses que no van poder acollir-se a la primera convocatòria del Pla Resistir i, no obstant això, la seua activitat s’ha vist afectada per l’impacte econòmic de la crisi sanitària. Aquestes ajudes econòmiques són directes, oscil·laran entre 1.500 € i 2.000 € i es podran ampliar en funció del nombre de treballadors.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “continuem ajudant a les empreses davant aquesta complicada conjuntura econòmica que estem vivint per la crisi que ens ha portat la pandèmia i les nombroses restriccions. Després d’abonar el Pla Resistir a prop de 100 autònoms i microempreses de Finestrat llancem una nova convocatòria per a aquells que no van poder sol·licitar-lo en el seu moment perquè no estaven inclosos en el llistat de la Generalitat. Estem parlant d’empreses greument afectades pel tancament de l’hostaleria com pot ser el taxi o les bugaderies i, per tant, han vist dràsticament reduïts els seus ingressos”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Quantia de les ajudes

La concessió directa d’aquestes ajudes econòmiques té com a objectiu contribuir al sosteniment de les despeses corrents habituals que aquests negocis han continuat suportant malgrat la manca o la disminució d’ingressos en un 50%. La quantia total que disposa el consistori per a aquesta convocatòria ascendeix a 202.274,73€ i està dirigida a autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors que desenvolupen altres activitats no contemplades inicialment en la primera convocatòria.

En línies generals, les ajudes ascendiran a 1.500€ (per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors); 100€ addicionals per treballador; i una bonificació de 500€ per a aquelles activitats que tinguen el seu establiment comercial obert al públic a Finestrat.

Les bases d’aquesta nova convocatòria van ser aprovades per Junta de Govern dijous passat, 22 d’abril, i s’han enviat a publicar en el BOP (Butlletí Oficial de la Província). Per tant, en els pròxims dies s’obrirà el termini de 15 dies hàbils per a sol·licitar aquesta ajuda.

Cal recordar que l’Ajuntament de Finestrat va ser el primer de la Marina Baixa a llançar la 1a convocatòria de les ajudes del Pla Resistir que, a més, ja han abonat íntegrament als 99 beneficiaris. “Ara disposem de més de 200.000€ per a continuar fent costat a l’empresariat que no va poder demanar aquestes ajudes en el seu moment i, no obstant això, han vist minvats els seus ingressos perquè han hagut de reduir horaris o, directament, tancar els seus negocis. I ja ho dic: aquestes no seran les últimes ajudes. Una vegada resolta aquesta convocatòria, llançarem les nostres pròpies ajudes locals perquè són molts els sectors afectats per aquesta pandèmia. El turisme no es recupera. Els processos de vacunació no acaben de consolidar-se. Per tant, mentre no es recupere l’economia l’Ajuntament de Finestrat continuarà convocant ajudes”.

Sol·licitud via telemàtica

La sol·licitud d’aquestes ajudes es realitzarà de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://finestrat.sedelectronica.es on, en els pròxims dies, es publicaran les bases completes.

Pla d’Ajudes 2021

L’Ajuntament va destinar l’any passat 1 milió d’euros per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi socioeconòmica. Per a 2021 està previst destinar més de 1’5 milions entre el consignat en els pressupostos municipals i els romanents de Tresoreria per a continuar mitigant l’impacte d’aquesta crisi mitjançant ajudes directes a empresariat, ajudes els serveis socials de Finestrat, aportacions en alimentació, prestacions econòmiques individualitzades (PEIS) i ajudes al lloguer. També es contempla la bonificació dels rebuts del Fem i de l’IBI i rebaixar l’impost ICIO per a empreses amb la finalitat de generar noves ocupacions en la localitat.

GABINET DE PREMSA (26.04.2021)