Finestrat convoca a la ciutadania a participar en la III Marató de Donació de Sang i Medul·la que se celebrarà el divendres 18 d’octubre

El Club Taekwondo Finestrat aconsegueix 30 medalles en la Copa de Campions disputada a Xàtiva
04/10/2019
Conveni entre l’Ajuntament i el Club de Pilota de Finestrat per a continuar recolzant l’esport valencià per excel·lència
07/10/2019

AQUESTA INICIATIVA SOLIDÀRIA SE CELEBRARÀ EL DIVENDRES 18 D’OCTUBRE I COMPTARÀ AMB UN COMPLET PROGRAMA D’ANIMACIÓ

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat i el Centre de Transfusions d’Alacant presenten la III Marató de donació de sang i de medul·la. Serà el divendres, 18 d’octubre, en la Sala Jove, en horari de 16:30 a 20:30 hores. A més de la possibilitat de donar, la jornada comptarà amb un complet programa d’animació que inclou taller de pintacares, sessió de zumba a càrrec de Fitness Corpore Sports Clubs, xocolatada a càrrec de l’Associació de Dones, l’entrega de premi al guanyador del Concurs Infantil de Dibuix convocat en els col·legis i, finalment, el sorteig de regals de totes les empreses col·laboradores entre els donants. Per a presentar aquest esdeveniment solidari, la regidora de Sanitat de Finestrat, Nati Algado, va rebre a Encarnación Martínez, promotora de zona en la Marina Baixa i la Marina Alta del Centre de Transfusió d’Alacant.

La regidora de Sanitat, Nati Algado, va fer insistència en què les persones que participen en aquesta Marató poden vindre a donar sang i també a informar-se sobre la donació de medul·la i fer-se donants. “Tots els dies hi ha intervencions quirúrgiques, parts, tractaments oncològics, accidents, transplantacions… I gràcies a aquestes jornades plenes de solidaritat podem garantir aqueixes transfusions”, va indicar l’edil. Aquest és el 2n any consecutiu que Finestrat acull la Marató de Donació amb una mitjana de 50 participants, dels quals una desena també van donar medul·la. En aquest sentit, Encarnación Martínez, promotora de zona en la Marina Baixa i la Marina Alta del Centre de Transfusió d’Alacant, va indicar que “només en la província d’Alacant es necessiten tots els dies 250 unitats de sang. I això s’aconsegueix amb les donacions que, de manera periòdica, fa cada població, a més de maratons com la que celebra Finestrat d’ací a dues setmanes, el divendres 18 d’octubre”.

Requisits per a donar sang i medul·la
Per a donar sang són és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els hòmens poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.
Per a les persones interessades a donar medul·la, poden rebre informació in situ en la Marató de Finestrat o sol·licitar-la prèviament en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) que gestiona la Fundació Josep Carreres (900 102 688) o enviant un adreça electrònica a donantes@fcarreras.es.

Aquest esdeveniment solidari està organitzat des de l’Ajuntament de Finestrat i el Centre de Transfusions d’Alacant, comptant amb la col·laboració d’empreses i associacions com l’Associació de Dones de Finestrat, Fitness Corpore Sports Clubs i més de 20 empreses locals que aporten regals per al sorteig entre els donants.
Des de la Regidoria de Sanitat també han implicat a la comunitat escolar per a sensibilitzar als més xicotets sobre la necessitat de donar sang. Per això, han convocat el Concurs Infantil de Dibuix amb aquesta temàtica, a més de celebrar xarrades informatives el dia 15 d’octubre en els dos col·legis de Finestrat.

Finalment, l’edil de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la participació en aquesta Marató. “Cada 3 mesos celebrem jornades de donació de sang a Finestrat amb una trentena de donants a qui estem infinitament agraïts. Ara esperem que en aquesta marató podem augmentar aqueixes xifres i també, molt important, que s’incorporen nous donants. Per descomptat, fem una crida als jóvens per a donar medul·la perquè hi ha molts malalts en els hospitals esperant un trasplantament que és crucial per a salvar la seua vida Gràcies a tots, per endavant, per la vostra solidaritat”.

(GABINET DE PREMSA. 4.10.2019)