Finestrat continua treballant en la prevenció de la violència de gènere amb els tallers “Sí diferents però no desiguals”

Finestrat acull aquest cap de setmana la concentració “Aullidos 2019” amb més de 300 Scouts de tota la Comunitat
25/11/2019
L’alcalde de Finestrat torna a retre comptes a la ciutadania en una trobada que també es podrà seguir en directe per facebook live
26/11/2019

ELS TALLERS S’IMPARTEIXEN EN EL CEIP “BALCÓ DE FINESTRAT” I TAMBÉ EN ELS CENTRES EDUCATIUS DE SELLA, ORXETA I RELLEU

L’Ajuntament de Finestrat continua treballant en la prevenció de la violència de gènere des de les aules amb tallers titulats “Sí diferents però no desiguals” que imparteix tots els anys la psicòloga municipal Myriam Lloret. Aquests tallers es vénen celebrant en el CEIP “Balcó de Finestrat” i també en els centres educatius de Sella, Orxeta i Relleu.

Els tallers van dirigits a escolars des dels 6 fins als 12 anys, és a dir, de 1r a 6é d’Educació Primària, amb l’objectiu de promoure un espai de comunicació en què treballen la igualtat i la prevenció de la violència en el desenvolupament de les seues relaciones afectives.

En paraules de la regidora de la Dona i Igualtat, María Llorca, “hui és 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. I, des de Finestrat volem cridar l’atenció en aquest dia sobre la importància d’eradicar aquestes accions masclistes i totes les manifestacions de violència i discriminatòries cap a les dones des d’edats ben primerenques. Per això, fa anys comencem a impartir en les aules dels cols aquests tallers en què la psicòloga municipal, Myriam Lloret, crea un espai de comunicació idoni per a resoldre dubtes dels escolars i contrarestar la falta d’informació o inclús l’excés d’informació a què tenen accés els més jóvens a través d’Internet i, sobretot, les xarxes socials”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA ACÍ

Valors com la igualtat, el respecte, la tendresa, l’empatia, la tolerància o la diversitat es treballen en aquests tallers amb què busquen previndre les situacions de desigualtat i, sobretot, la violència en totes les seues formes de manifestació. “El nostre compromís amb la igualtat efectiva i l’eliminació de la violència cap a les dones és tan ferm, va indicar la regidora, que es materialitzarà en breu amb el Primer Pla d’Igualtat de Finestrat”.

Actes contra la Violència de Gènere

En el marc dels actes celebrats amb motiu del “Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les dones” ahir va tindre lloc a la Casa de Cultura de Finestrat una projecció audiovisual i posterior debat en què va participar la regidora de la Dona i Igualtat, María Llorca, Alicia Sánchez Cañadas, tècnic superior en Protocol i relacions públiques i també la presidenta de l’Associació “Mujeres con voz Marina Baixa”, Margarita Luján.

A més, el primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares, junt amb l’edil de Cultura, Héctor Baldó, la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes i l’edil de Residents d’Altres Nacionalitats, Donna Rebecca Plummer, van assistir aquest dissabte a la III Marxa comarcal contra la violència de gènere que va tindre lloc en la Nucia.

GABINET DE PREMSA (25.11.19)