Finestrat continua reforçant el seu equipament i formació com a “MUNICIPI CARDIOPROTEGIT”

Sessió plenària ordinària, dijous 1, 9.30h. 1a planta Ajuntament Finestrat
30/11/2022
“No substitueixen als Metges de baixa o de vacances i a Finestrat ho hem patit. I seguim sense Pediatra al Consultori de la Cala”
02/12/2022

La Policia Local de Finestrat va ser la primera de la Marina Baixa i una de les primeres en tota la província a disposar de vehicles cardioprotegits, és a dir, vehicles patrulla dotats de desfibril·ladors. Aquest equipament ha vingut acompanyat en tot moment de formació que precisa actualitzar-se. I en això estan ara mateix els 29 components, agents i oficials de la plantilla policial, així com 3 auxiliars i 3 monitors esportius municipals de Finestrat.

La formació es ve impartint en el Viver d’Empreses. Allí va estar la regidora de Seguretat, Mª Dolores Viudes, i l’Inspector Cap, Agustín Rubio. “Tan important és disposar de l’equipament com saber-ho utilitzar correctament davant situacions d’emergència que poden ser clau per a salvar vides”, va indicar l’edil. “Per això, tornem a celebrar aquesta formació amb la qual ajudem el nostre personal a actualitzar coneixements quant a maniobres de suport vital bàsic i com utilitzar els desfibril·ladors externs semiautomàtics (DSA)”. Actualment dos dels cotxes patrulles d’Atenció Ciutadana de la Policia porten aquests aparells per a l’atenció immediata d’urgències. Un tercer desfibril·lador està disponible en la Prefectura de la Policia Local per al seu trasllat a qualsevol punt en cas de ser necessari, a més del qual es troba de manera fixa en el pavelló d’esports. “Amb motiu d’aquesta formació hem incorporat un nou DSA per a reforçar aquest tipus d’assistència en dispositius especials de seguretat i esdeveniments”. En aquest sentit l’edil va recordar la importància de la intervenció inicial davant una situació com una parada cardíaca. “Els policies locals solen ser els primers a arribar. Per tant, és fonamental que sàpien manejar amb seguretat i eficàcia un desfibril·lador mentre esperen l’arribada dels serveis sanitaris”.

(GABINET PREMSA.30.11.2022)