Finestrat continua lluitant contra l’assetjament i el ciberassetjament amb tallers de prevenció en les aules de Primària

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: divendres 31, 10:15h. 1a planta Aj. Finestrat
29/01/2020
La “Costa Blanca Bike Race” passarà demà i el diumenge per Finestrat
31/01/2020

Des de l’Ajuntament de Finestrat a través del departament de psicologia municipal continuen treballant la prevenció de l’assetjament i el ciberassetjament en les aules d’Educació Primària. En els tallers que imparteix Myriam Lloret, psicòloga municipal, a l’alumnat entre 9 i 12 anys analitzen les conseqüències que té l’assetjament sobre els menors i els proporcionen diverses ferramentes perquè sàpien com actuar davant d’aquestes situacions.

En paraules de María Llorca, edil de Benestar Social, “és important implicar a tota la comunitat educativa i molt en especial als propis alumnes perquè són la principal font d’informació. Ells coneixen de primera mà on s’està produint un assetjament, qui ho pateix i qui ho provoca. Per tant, és fonamental fer-los corresponsables d’ajudar als seus companys per a gestionar, entre tots, aquesta alifac que hem de resoldre junts i que està sent especialment difícil de previndre en Internet”. Entre les ferramentes és important evitar la “llei del silenci”, fomentar la comunicació perquè els menors puguen donar a conéixer la situació d’assetjament o ciberassetjament que estiguen patint i els mecanismes legals que existeixen per a combatre-ho.
En els tallers posen especial focus en el ciberassetjament, l’assetjament als escolars a través d’Internet. “Hem passat de l’assetjament cara a cara a l’assetjament en un espai virtual, més anònim, amb major sensació d’impunitat. En aqueix espai els jóvens perden l’empatia, la capacitat de posar-se en el lloc de l’altre. I damunt es fa viral. Per tant, el dany és inclús major”. Davant del ciberassetjament aquests tallers busquen que l’alumnat es consciencie sobre el que suposa cada acció, cada comentari o cada element compartit en xarxes socials o whatsapp. “És fonamental que reflexionen i que prenguen consciència del dany que poden causar en comentar una foto o en compartir imatges de companys en situacions compromeses, per exemple”.

Aquests tallers s’imparteixen en el CEIP “Balcó de Finestrat”, també en els centres de Sella, Orxeta i Relleu, i estan dirigits als escolars d’edats entre 9 i 12 anys. “Són edats en què molts ja tenen telèfon mòbil. Si aquests tallers s’imparteixen en Secundària arribem tard. Per això, és tan important que sàpien com més prompte millor les conseqüències tan terribles que té l’assetjament i el ciberassetjament i que es donen compte que tots som responsables d’evitar-ho”.

(GABINET DE PREMSA: 29.1.2020)