Finestrat continua donant exemple de sostenibilitat amb l’augment de la recollida selectiva de roba i calçat en els contenidors taronja de Proyecto Lázaro

Pròrroga restricció perímetre Comunitat Valenciana: fins al 20 de novembre
16/11/2020
Concert de Santa Cecília del Centre Musical Puig Campana
17/11/2020

ENCARA QUE ELS CONTENIDORS VAN ROMANDRE TANCATS DURANT L’ESTAT D’ALARMA S’HAN RECOLLIT 17 TONES DE RESIDU TÈXTIL, 2 MÉS QUE EN 2019

Augmenta la recollida selectiva de roba i calçat usat en els contenidors taronges de Finestrat. Així ho demostren les xifres que hui van valorar conjuntament el regidor de Manteniment, Tomás Sellés, l’enginyer tècnic, Marco Hevia, i els representants de Proyecto Lázaro, Jaume Aznar (gerent) i Laura Tenza (representant de relacions institucionals). En concret, entre els mesos de gener a octubre d’enguany s’han recollit 17 tones de roba i calçat, 2 tones més que en el mateix període de 2019. “I això malgrat haver tingut precintats els contenidors durant el primer estat d’alarma”, va indicar l’edil, Tomás Sellés. “Per tant, són xifres molt positives perquè evidencien que la ciutadania de Finestrat està cada vegada més conscienciada amb l’ús del contenidor taronja de Proyecto Lázaro per a reciclar el calçat, la roba i evitar que acabe en els abocadors de fem on provoquen un elevat impacte ambiental”.

L’Ajuntament de Finestrat col·labora des de 2014 amb “Proyecto Lázaro” a través d’un conveni que estableix la recollida selectiva de residu tèxtil en els contenidors taronja que van començar sent 8 i ja han arribat a 16 distribuïts per tot el terme municipal. “Aquesta col·laboració és un exemple de sostenibilitat, inserció laboral i solidaritat”. va assenyalar el regidor, Tomás Sellés. “D’una banda, evitem que la roba acabe en el fem, amb el mal ambiental que això implica. També fomentem la inserció laboral perquè genera ocupació entre persones en risc d’exclusió social a les quals atén aquesta associació. I té un component de solidaritat perquè Cáritas Finestrat rep una aportació econòmica per cada quilo de roba recollit en aquests contenidors”. Per tot això, l’edil Tomás Sellés, va tindre unes paraules d’agraïment per als veïns de Finestrat “per pensar en el contenidor taronja a l’hora de donar una 2a oportunitat a la roba i el calçat que ja no utilitzen”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, TOMÁS SELLÉS, ACÍ

En aquests moments hi ha 16 contenidors taronges de “Proyecto Lázaro Empresa d’Inserció” a Finestrat: a la Cala poden trobar-los en la zona de l’aparcament de la platja, en el carrer Orxeta, carrer Altea, Passeig de la Mar, Torre de les Maçanes i en Avinguda Marina Baixa, 29 (extensió administrativa); a les urbanitzacions Terra Marina (Av. Camí de l’Alfàs), Golf Bahía (carrer Illa de Gran Canària i Illa Mallorca), Sierra Cortina (carrer Viena i Berlín) i Balcó de Finestrat (punt verd d’Av. Granada); i en el centre històric, en pàrquing Cantereria, en el CEIP Puig Campana (Camí de Reis), carrer Serra Cortina i en l’Avinguda Benidorm.

(GABINET PREMSA. 16.11.2020)