Finestrat continua avançant en eficiència energètica amb la implantació de LED en l’enllumenat públic del bulevard i centre històric

Torna “L’Escola Canta” a Finestrat dissabte que ve 17 de juny a les 20h
13/06/2023
Ordre del dia: sessió plenària ordinària i extraordinària dijous 15 juny, 9.15 hores i 10.00h, 1a planta
14/06/2023

FINESTRAT CONCENTRA JA MÉS DE 2.000 PUNTS LED PER TOT EL TERME MUNICIPAL

L’expansió de la tecnologia LED a Finestrat segueix a velocitat de creuer. En l’última fase han implantat 200 lluminàries que venen a culminar aquest enllumenat públic, més eficient i sostenible, en una de les zones industrials del Bulevard, compresa entre els carrers Santa Pola, El Campello i també la part final del carrer Alacant, paral·lel al TRAM; també en l’Avinguda Federico García Lorca, carrer Astúries i Cantàbria, on es troben superfícies comercials com Mercadona, Decathlon i Albir Colonial.

Al seu torn, aquesta última etapa de treballs ha abastat viaris del centre històric, entre la rotonda de l’Almàssera i la rotonda d’entrada al nucli urbà, en el vial que circumda La Penya. Amb tot això, el municipi ja concentra en l’enllumenat públic de tot el seu terme municipal més de 2.200 punts LED, tecnologia més eficient energèticament i de menor consum.

 

“Fa uns anys anunciem el nostre compromís amb l’eficiència energètica mitjançant la substitució d’antigues lluminàries per LED”, va indicar l’edil d’Urbanisme i Primer Tinent d’Alcalde en funcions, Víctor Darío Llinares. “Hui dia hem superat la xifra de 2.000 lluminàries LED en totes les zones de la localitat, des de la Cala i el bulevard, urbanitzacions i centre històric. L’última tanda s’ha implantat al carrer Astúries, Cantàbria, Avinguda Federico García Lorca i també pels vials que circumden La Penya fins a l’entrada al nucli històric. Per tant, molt satisfets perquè seguim avant amb el nostre compromís de millorar l’eficiència energètica, reduir el consum, estalviar en la factura de l’enllumenat públic i, al mateix temps, contribuir a la protecció del nostre medi ambient”.

Aquestes actuacions venen executades i sufragades íntegrament des de la Diputació d’Alacant. “Molt agraïts, com sempre, a la Diputació perquè ens hem acollit a les convocatòries del Pla Provincial d’Estalvi Energètic Optimitza que venen llançant any rere any i que ens permeten portar avant mesurades com la implantació de tecnologia LED per tota la localitat”.

(GABINET PREMSA.13.06.2023)