Finestrat continua apostant per l’energia solar amb la renovació de l’estació fotovoltaica en la partida l’Alhambra

L’Escola de Pilota aconseguix la 4a posició en les finals del Campionat Provincial de Galotxa del JECV
17/02/2022
Un nou tot terreny per a la policia de Finestrat
22/02/2022

L’APOSTA PER L’ENERGIA SOLAR CONTINUARÀ EN LES COBERTES D’EDIFICIS COM LA GUARDERIA MUNICIPAL I EL CONSULTORI MÈDIC

Des de l’Ajuntament de Finestrat segueixen avant amb mesures d’eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental. L’última actuació ha sigut la renovació de 12 panells solars de 450W de potència en la partida l’Alhambra, destinats a produir energia solar que, posteriorment, és adquirida per la companyia elèctrica Iberdrola, la qual cosa redueix la factura elèctrica del consistori.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va visitar la zona al costat de l’enginyer del departament tècnic, José Llorca. “El que pateixen les famílies amb el rebut de la llum també el pateix l’Ajuntament amb les pujades dels preus de l’electricitat. Per això, busquem alternatives com la producció d’energia solar. En la partida l’Alhambra disposem d’una estació fotovoltaica que s’havia quedat obsoleta perquè té més de 15 anys i el seu rendiment havia disminuït considerablement. Hem fet una inversió de 4.500€ per a renovar la instal·lació, millorar la seua eficiència i què aconseguim amb això? Reduir la factura elèctrica perquè el que ens paga Iberdrola per aquesta electricitat ho destinem a reduir els nostres rebuts de la llum”.

Amb aquesta nova infraestructura la potència total de la instal·lació aconsegueix els 5.400 W de producció d’energia elèctrica, la qual cosa suposa una mitjana de 5.000€ a l’any per a les arques municipals en ser adquirida per Ibedrola. “Per tant, la renovació de la instal·lació també està amortitzada perquè el seu cost ha sigut de 4.500€”.

Per a l’alcalde l’estació d’energia solar és un exemple més de l’aposta del consistori per polítiques d’eficiència energètica i sostenibilitat. “En recents dates hem instal·lat fanals solars en les partida la Torre. La nostra intenció és continuar aquest mateix sistema en les partides i disseminats on no hi ha enllumenat públic. I també estem treballant per a instal·lar plaques d’energia solar en les cobertes d’edificis municipals com la guarderia municipal o el consultori mèdic el que ajudarà al seu autoproveïment i, amb això, continuar reduint la factura elèctrica”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

(GABINET PREMSA.17.2.2022)