Finestrat comptarà prompte amb un Centre BTT i un complex turístic per a fomentar el turisme de montanya

La cónsul británica Sarah-Jane Morris imparte mañana en Finestrat una charla sobre el “BREXIT”
16/05/2018
Pròxima Junta de Govern Local oberta a l’assistència ciutadana: dilluns 21 de maig, 9:30 hores
18/05/2018

Finestrat continua avançant en la seua aposta pel turisme d’interior tenint en compte el potencial del seu entorn natural i paisatgístic que té com a protagonista a la muntanya del Puig Campana. Per a consolidar aquesta aposta, l’alcalde de la localitat, Juan Francisco Pérez, va firmar hui el contracte de concessió de dues parcel·les municipals ubicades en el polígon Alhambra (sector 17) a Nature Suites S.L. Aquesta mercantil serà l’encarregada de construir i gestionar un Centre BTT (Bicicletes Tot Terreny) i un complex turístic amb un mínim de 10 mòduls suite, a més de col·laborar amb el consistori en la promoció de la localitat, les rutes de ciclisme i uns altres de nous productes turístics del municipi. En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “posa en el mapa a Finestrat en matèria de promoció turística d’interior i, al mateix temps, generem llocs de treball i un atractiu turístic més per al municipi. Si tot va bé i aquesta proposta es consolida en el temps podem arribar a tindre 30 suites en aquesta àrea natural de la Font del Molí, a més de comptar en aqueix mateix espai amb un Punt d’Informació Turística per a tots els visitants”.

La ubicació exacta d’aquest complex turístic i esportiu és el polígon Alhambra, prop de l’àrea recreativa de la Font del Molí, a les faldes del Puig Campana. La superfície d’actuació és aproximadament de 12.000m2. El projecte comptarà, d’una banda, amb el Centre BTT (Bicicletes Tot Terreny) amb oficina, zona de venda, lloguer, taller i servei de neteja i dutxes, recepció d’hotel i del propi centre, atenció a clients i magatzem. Per un altre costat estarà el complex hoteler amb mòduls tipus “Suite”, al voltant de 40 m2 construïts, totalment equipats, integrats en l’entorn, amb terrassa i accés independent. Altres instal·lacions comunes són el club social, la piscina i l’aparcament per a usuaris del Centre BTT i per al complex hoteler. Després de la firma del contracte la construcció s’iniciarà en breus setmanes i el termini d’execució és de 6 mesos. Quant a la de vigència del contracte és de 20 anys i inclou el pagament d’un cànon anual al consistori de 15.000€.

L’alcalde de Finestrat va detallar que per a donar llum verda a aquest contracte s’ha tingut molt en compte factors com la integració en el paisatge “perquè l’hotel està compost per mòduls desmuntables que es col·locaran aprofitant els propis bancals de l’entorn. D’aquesta manera, respectem la imatge paisatgística de la localitat”. També ha tingut un pes especial la col·laboració que prestarà l’empresa a l’Ajuntament per a promocionar el municipi i aquesta nou complex esportiu i turístic. “Per a nosaltres tan important és comptar amb un Centre BTT a Finestrat com que li arribe la informació als usuaris interessats. Tenim un gran potencial turístic, tant en la nostra Cala com en la nostra muntanya. I aquest projecte és punter per a diversificar la nostra oferta i augmentar el nombre de visites a la nostra zona rural”.GABINET DE PREMSA (17.05.18)