Finestrat comptarà a primers d’any amb un centre BTT per a bicicletes tot terreny i un complex turístic a la Font del Molí

Marea rosa contra el cáncer en Finestrat
04/11/2018
Avís tallament d’aigua a la Cala: dijous 8 novembre
06/11/2018

L’ALCALDE VA VISITAR HUI LES OBRES D’AQUEST PROJECTE QUE FOMENTARÀ EL TURISME ESPORTIU I DE MUNTANYA EN L’ENTORN NATURAL DEL  PUIG CAMPANA

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, junt amb els edils de l’equip de govern, Víctor Darío Llinares i Amelia Mayor, va visitar este matí les obres del Centre de Bicicletes Tot Terreny (BTT) i el complex turístic que prompte obrirà les seues portes a Finestrat. En aquesta visita van estar guiats per Jorge Rodríguez, director d’ESATUR, empresa que construeix i gestionarà aquest complex esportiu i turístic ubicat en el polígon l’Alhambra, prop de l’àrea recreativa de la Font del Molí i a les faldes del Puig Campana. A la visita d’obra també va assistir l’arquitecte municipal, Francisco Monzó, el tècnic de la Regidoria de Turisme, Kike Ortuño i el responsable de l’estratègia de Finestrat “Destinació Turística Intel·ligent”, Miguel Ángel Català.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “hui visitem les obres del Centre BTT i l’allotjament turístic que s’està construint en l’entorn de la Font del Molí. Aquest és un dels millors exemples del compromís que vaig adquirir amb la ciutadania quan em vaig presentar alcalde: posar en valor els sòls dotacionals públics de l’Ajuntament. Hui visitem un d’aqueixos sòls que, a través d’una concessió administrativa, prompte serà un Centre BTT de ciclisme de muntanya perquè els visitants gaudiesquen de l’esport, del medi ambient i, al mateix temps, donem a conéixer la nostra localitat. Tenim una destinació de platja molt consolidat en la nostra Cala. I amb aquesta instal·lació puntera volem consolidar la nostra oferta d’interior en l’entorn del Puig Campana, des de la sostenibilitat i la integració amb el propi paisatge. Són 15 mòduls d’allotjament tipus suites i també un Centre de Lloguer de Bicicletes que inclou un Punt d’Informació de Turisme. És un projecte punter, el 1r a la Marina Baixa, amb el qual esperem dinamitzar l’economia local, crear nous llocs de treball i, augmentar el nombre de visites a l’interior”.

POTS ESCOLTAR LA DECLARACIÓ De l’ALCALDE ACÍ

Promoció de Finestrat com a destinació BTT

L’alcalde va detallar que per a donar llum verda a aquesta fórmula conjunta de Centre BTT i allotjament turístic s’ha tingut molt en compte factors com el seu respecte al medi ambient, la integració en el paisatge i el compromís de l’empresa adjudicatària de promocionar el municipi i aquest complex esportiu i turístic. “En el grup ESATUR són especialistes en promoció turística i ens van a ajudar a donar a conéixer Finestrat com a destinació turística i també com a destinació turística intel·ligent”.

Centre BTT

Un centre BTT és una instal·lació preparada per a la prestació d’un producte turístic basat en l’ús de la bicicleta de muntanya. A més d’aquesta modalitat, el centre BTT de Finestrat inclourà l’oferta de bicicletes elèctriques i de carretera per a arribar a més públic. La instal·lació comptarà amb un centre d’informació principal on se subministren qualsevol classe de productes i serveis, així com informació sobre rutes cicloturistes. També albergarà servei de lloguer de bicicletes, tant de muntanya com de carretera i elèctriques, zona d’aparcament, zones habilitades per al llavat i reparació de bicicletes, dutxes i serveis, farmaciola i Primers auxilis, a més d’una sèrie d’instal·lacions annexes que permeten completar l’oferta d’oci per als visitants. Lligat al Centre BTT de Finestrat hi haurà una sèrie de rutes de ciclisme de muntanya adaptades a diferents nivells de dificultat, a més d’un Punt d’Informació de Turisme per a donar a conéixer totes les possibilitats de la localitat.

Complex turístic de mòduls integrats en el paisatge L’allotjament turístic consisteix en mòduls tipus Suite “concebuts” com a instal·lacions prefabricades davall les premisses de respecte total de l’entorn i una perfecta integració amb la naturalesa. Tot això enfocat a donar un servei d’allotjament temporal, que junt amb l’espai natural, ofereix un encant complementari al Centre BTT, formant un conjunt altament atractiu per al turista i visitant, organitzacions i equips esportius. La instal·lació estarà composta per 15 mòduls, 5 tipus suites amb 44m2 de superfície i 10 habitacions de 22m2. Altres instal·lacions previstes són la piscina, solàrium, zona d’activitats alternatives i l’hort ecològic. Aquest allotjament no sols està dirigit a cicloturistes, sinó a tot visitant que practique qualsevol tipus d’activitat esportiva i de turisme en ruta i que tinga com a escenari l’entorn natural del Puig Campana.

Per a fer realitat aquest projecte des de l’Ajuntament van cedir dues parcel·les municipals de 12.000m2 de superfície a la mercantil Nature Suites S.L., del grup ESATUR, mitjançant un contracte que estarà en vigor 20 anys, i que inclou el pagament d’un cànon anual de 15.000€ al consistori.

POTS VEURE EL VÍDEO ACÍ

                                                           

GABINET DE PREMSA (05.11.18)