Finestrat conciencia als escolars sobre la importància de donar sang

Comencen les obres per a canalitzar el tram final del barranc de la Cala fins a la platja
16/10/2018
Comunicat de la Conselleria de Sanitat sobre brot d’hepatitis A
16/10/2018

Escolars del CEIP “Puig Campana” i del CEIP “Balcó de Finestrat” van aprendre ahir la importància de donar sang en les xarrades que va organitzar la Regidoria de Sanitat en col·laboració amb el Centre de Transfusió d’Alacant. Aquesta iniciativa ve motivada per la celebració de la II Marató de Donació de Sang i de Medul·la que tindrà lloc a Finestrat aquest divendres, 19 d’octubre. La regidora de Sanitat, Victoria Curtis, va assistir a aquestes xarrades “amb què pretenem que els més menuts animen els seus pares i mares a participar en aquesta Marató solidària amb què esperem salvar moltes vides”. Entre altres conceptes, els més menuts van aprendre en què consisteix una donació, per a què s’utilitza la sang en els centres hospitalaris i la importància de donar de manera periòdica, no sols en casos extraordinaris. Respecte d’això es va pronunciar Encarnación Martínez, promotora de zona en la Marina Baixa i la Marina Alta del Centre de Transfusió d’Alacant i també present en les xarrades es va pronunciar per a afirmar que “la sang no es pot fabricar. Per tant, l’única manera d’obtindre és a partir de donacions. És un gest molt senzill i aporta esperança de vida a una altra persona que està malalta. Hi ha alguns tractaments que poden tindre alternatives, però si un malalt necessita sang per a curar-se, només és possible aconseguir-la amb una donació”. En aquestes xarrades els escolars també van rebre pautes de vida saludable i la importància de difondre aquesta informació entre les famílies per a cridar a la participació en la Marató solidària d’aquest divendres, 19 d’octubre.

La II Marató de Donació de Sang i Medul·la se celebrarà en la Sala Jove, en horari de 16:30 a 20:30 hores. A més d’acudir a donar, la jornada comptarà amb un complet programa d’animació que inclou taller de pintacares, berenar a càrrec de l’Associació de Dones, actuacions musicals, sorteig de regals entre els donants i l’entrega de premis al guanyador del Concurs Infantil de Dibuix que s’ha celebrat en els dos col·legis amb aquesta temàtica.

Requisits per a donar sang i medul·la

Per a donar sang són és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els hòmens poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

Quant al procediment de donació de medul·la òssia consisteix en l’extracció d’una mostra de sang com en una analítica normal. Després, el donant ompli el consentiment informat. Al cap d’unes setmanes rebrà per correu postal la confirmació del seu registre. I, a partir d’aqueix moment, figurarà com disponible per a totes les busques que s’inicien des de qualsevol registre del món. Per a les persones interessades a acudir a donar medul·la aqueix dia, poden sol·licitar més informació o resoldre dubtes contactant amb el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) que gestiona la Fundació Josep Carreres, telefonar 900 102 688 o enviar un adreça electrònica a l’adreça donantes@fcarreras.es.

Aquest esdeveniment solidari està organitzat des de l’Ajuntament de Finestrat i el Centre de Transfusions d’Alacant, comptant amb la col·laboració d’empreses i associacions com l’Associació de Dons de Finestrat, Leroy Merlín, Winnies Bar, Pizzeria Mangiare, Becky BB i Nou Dolç 22.