Finestrat concentra més de 40 zones verdes públiques on s’està apostant per l’ús eficient i sostenible de l’aigua

L’alcalde de Finestrat es reuneix amb l’Associació de Comerciants i Restauradors de la localitat
12/02/2021
Sessió plenària extraordinària i urgent: dimarts 16 de febrer, 14.00h, Ajuntament de Finestrat
16/02/2021

L’AJUNTAMENT TREBALLA EN LA RENOVACIÓ DEL SISTEMA DE REG PER DEGOTEIG I LA SEUA PROGRAMACIÓ AUTOMÀTICA

L’Ajuntament de Finestrat treballa des de fa mesos en la renovació del sistema de reg per degoteig de les zones verdes municipals per a augmentar l’eficiència i la sostenibilitat en el consum de l’aigua. També han incorporat noves tecnologies com un programador automàtic que activa i desactiva el reg en l’horari més adequat segons l’estació de l’any.

En paraules del regidor de Manteniment, Parcs i Jardins, Tomás Sellés, “havíem detectat que la instal·lació del reg per degoteig en algunes zones verdes municipals estava danyada o s’havia quedat obsoleta. Per això, seguint la nostra política de sostenibilitat vam emprendre la renovació progressiva d’aquestes conduccions, la qual cosa garanteix un ús més eficient de l’aigua i un estalvi estimat fins del 40% en algunes zones com es Castell. També estem optimitzant els equips humans en incorporar la programació automàtica en el funcionament d’aquests sistemes”.

POT ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, TOMÁS SELLÉS, ACÍ

Els treballs de renovació del reg per degoteig ja han entrat en la seua recta final. De fet, només falta per culminar una part del Parc Font de Carrè i les zones verdes de l’Avinguda Picasso “on estan treballant les brigades de Jardineria aquesta mateixa setmana.

En primer lloc, estan esbrossant tota l’àrea i, seguidament, duran a terme la renovació de les conduccions i també la posada en marxa del programador automàtic”, va indicar l’edil, Tomás Sellés.

Més de 40 zones verdes públiques

El terme municipal de Finestrat concentra més de 40 zones verdes públiques entre parcs, jardins i rotondes d’urbanitzacions, bulevard, centre històric i Cala. El degoteig està pràcticament renovat en totes elles mentre que els programadors automàtics s’han instal·lat íntegrament. “Totes les zones verdes precisen el seu manteniment. Per això, estic molt agraït a les brigades de Jardineria perquè estan fent un esforç important per a renovar les instal·lacions i per a ser més eficients, tant en el consum d’aigua com en recursos humans”.

(GABINET PREMSA 15.2.2021)