Finestrat comptarà prompte amb un Ecoparc pioner en el tractament de 40 tipus de residus diferents

Finestrat guarda un minut de silenci en l’últim dia del dol oficial dedicat a les persones mortes per la pandèmia del Covid-19
05/06/2020
Torna el servei de recollida de roba als contenidors taronja del Proyecto Lázaro a Finestrat
09/06/2020

AQUESTA INSTAL·LACIÓ SITUADA EN PLE BULEVARD DE FINESTRAT RETORNARÀ A L’ECOSISTEMA EL 95% DE RESIDUS NETS I APTES PER A LA SEUA REUTILITZACIÓ
En el Dia Mundial del Medi Ambient que es commemora hui, 5 de juny, l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va anunciar que prompte la localitat comptarà amb el seu primer Ecoparc. Es tracta d’una planta de recollida selectiva i tractament de residus, fruit de la col·laboració públic-privada, on es podran reciclar fins a 39 tipus diferents de materials. Aquesta planta és pionera per la seua ubicació, en ple nucli urbà, per emprar l’última tecnologia en el tractament i valorització de residus i també pels sistemes d’insonorització per a evitar molèsties en l’entorn urbà on es troba.
En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “l’aposta d’aquest govern per la sostenibilitat del medi ambient es materialitzarà molt prompte amb l’obertura del nostre Ecoparc, una instal·lació pionera a Espanya perquè està integrat dins del nostre nucli urbà, entre la Cala i el centre històric i en ple bulevard. D’aquesta manera, acostem al màxim aquest servei a tota la població i empresariat”. Amb la posada en marxa en pròximes dates de l’Ecoparc de Finestrat, l’Ajuntament contribuirà a combatre el problema mediambiental que generen els abocadors. “Els residus que pararan als abocadors contaminen i fan inservible la terra. No obstant això, el 95% dels residus que es depositaran en aquest ecoparc seran tractats amb les últimes tecnologies perquè puguen tornar a l’ecosistema aptes per a la seua reutilització”. “Per tant”, va afegir, “Finestrat torna a donar exemple pel seu creixement ordenat en serveis, en infraestructures i, al mateix temps, sostenible i respectuós amb el nostre medi ambient”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

L’Ecoparc de Finestrat comptarà amb una zona de contenidors per a ús de manera gratuïta per part de veïns empadronats en la localitat. Fins a aquesta zona podran accedir amb el seu propi vehicle i allí depositar els diferents residus domèstics (no industrials) en el seu espai corresponent (mobles, electrodomèstics, piles, fluorescents…fins a 40 tipologies diferents de residus). Al seu torn, l’ecoparc compta amb una zona d’accés per a professionals on, previ pagament d’una taxa, les empreses podran accedir per a depositar residus de major volum i tonatge com són les restes de poda i enderrocs procedents de les àrees residencials en construcció. A l’espera de les últimes autoritzacions per part de la Generalitat Valenciana s’espera obrir aquesta instal·lació en els pròxims mesos.

(GABINET DE PREMSA 5.6.2020)