Finestrat comptarà amb PUNT VIOLETA en les seues Festes Patronals

Multitudinari cap de setmana de paelles i jornada per al record de pilota valenciana a Finestrat
22/08/2023
Qualificació EXCEL·LENT per a la platja de La Cala de Finestrat
22/08/2023

Finestrat tornarà a comptar amb Punt Violeta en les seues Festes Patronals. Estarà en la Plaça de la Unió Europea les nits del divendres 25 i del dissabte 26 d’agost, en les quals s’espera major afluència de públic, des de les 00.00 hores fins a les 3.00 de la matinada. El Punt Violeta és un punt de sensibilització i prevenció front la violència sexual en espais públics que es va posar en marxa per 1a vegada a Finestrat en les festes patronals de l’any passat; també és un servei de suport, informació, assessorament i acompanyament per part de professionals qualificats en cas d’agressió. “La finalitat fonamental és garantir un oci segur, des de la prevenció, el respecte, i també la màxima coordinació amb tots els agents i estaments implicats com som Igualtat, cossos i forces de seguretat, personal sanitari i ciutadania en general”, va indicar l’edil responsable, Nati Algado.

Dins de les accions de la Regidoria d’Igualtat durant les festes patronals, igual que en la Nit de Sant Joan, es repartiran tapadores per als gots protectors en el Punt Violeta i en la barra de la Comissió de Festes. A més, cada barraca comptarà amb els seus propis tapadors de gots.

“És un recurs amb el qual es pretén evitar agressions sexuals per submissió química. Comencem a repartir-los aquest estiu, en un esdeveniment multitudinari com és la Nit de Sant Joan. Des d’aquest moment estan a la disposició de la ciutadania en l’extensió administrativa de La Cala, al Centre Juvenil i al propi Ajuntament amb molt bon acolliment. En definitiva, des de Finestrat tenim una actitud totalment proactiva davant qualsevol situació de violència contra les dones i apostem, sobretot, de manera clara i rotunda per la prevenció i per gaudir d’unes festes segures i en igualtat”, va indicar l’edil titular de l’àrea, Nati Algado.

L’actuació d’aquesta Regidoria inclou també cartells informatius en diferents establiments de la localitat i en les pròpies barraques de festers amb els números de contacte davant qualsevol situació d’emergència:

112 Emergències

091 Policia Nacional

062 Guàrdia Civil

APP ALERTCOPS, que permet enviar un senyal d’alerta a la Policia amb la teua geolocalització

016 Atenció Víctimes Violència de Gènere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabinet de Premsa (21.08.2023)