Finestrat commemora hui el 8M amb un acte en la seu de les Dones i aquest dissabte amb la inauguració dels fanalets

Obri el parc caní en la zona residencial de Balcó de Finestrat
08/03/2023
Foment de la mobilitat sostenible amb els escolars del CEIP Balcó de Finestrat
10/03/2023

Finestrat. Actes dia de la dona

EL PROGRAMA DE LA “SETMANA DE LA DONA” INCLOU UN TEATRE DE TITELLES A L’ESCOLA INFANTIL, EL COL·LOQUI “ELS CURES” I EL CONCERT DE CAMERATA AITANA
Finestrat commemora el 8 de març, “Dia Internacional de la Dona” amb un complet programa d’actes titulat la “Setmana de la Dona”. Hui mateix la població està convidada a compartir aquesta jornada amb l’Associació de Dones de Finestrat que presideix Teresa Climent. Serà aquesta vesprada, a partir de les 17.00 hores, amb la construcció d’un mural en forma de 8, ple de flors elaborades manualment. A continuació, hi haurà una xocolatada per a totes les persones que vulguen celebrar aquest dia des de la seu de l’Associació, situada en el carrer Nou, 5.

En aquest mateix 8 de març també hi ha actes per als més xicotets de l’Escola Infantil Municipal (EMUFI). Allí mateix llegiran contes aportats recentment des de l’Ajuntament, una col·lecció de títols que fomenten valors igualitaris i de conciliació amb l’objectiu de construir entre tots i totes una societat igualitària i respectuosa. També tindran un teatre de titelles molt especial, inspirat en el 8M, amb una història basada en la corresponsabilitat en la família.
Aquest divendres 10 de març a les 19.00 hores, la Casa de Cultura, acollirà l’acte titulat “Els Cures, mans invisibles que sostenen la vida”. Consisteix en la projecció de peces audiovisuals sobre dones, a manera de biografia col·lectiva i reconeixement a nostres ancestres. La projecció donarà peu a un posterior col·loqui i a l’intercanvi d’impressions entre les persones assistents.
El dissabte 11 arribarà l’acte central de la “Setmana de la Dona”, la inauguració dels fanalets que ompliran de color el “sostre” del carrer Nou i com a novetat, també el carrer Fonteta. El recorregut inaugural partirà aquest dissabte a les 12.30 des de la seu de les Dones i finalitzarà a la Plaça de la Unió Europea on prendran la paraula les autoritats locals per a commemorar aquest dia.

Finalment, el diumenge 12, a les 19.00 hores, la música de Camerata Aitana posarà el fermall final a aquesta setmana tan completa en honor a la Dona. Intervindran les sopranos Pepa García-Macià, Maria Macià, al violí Maria Asensi i Toñi Llinares al piano.
En paraules de la regidora d’Igualtat, María Llorca, “en primer lloc, felicitar a totes les dones per aquesta data tan especial. Des de Finestrat us fem una crida a sumar-vos a tots aquests actes que hem organitzat amb tant d’afecte i també amb l’esperança d’aconseguir, de veritat, la igualtat real en tots els àmbits de la societat. Per descomptat, us esperem aquest dissabte 11 en la inauguració dels nostres fanalets, més de 60, que una vegada més lluiran i omplir de colorit els carrers del nostre centre històric tradicional”.
Recordar que dins dels actes de la Setmana de la Dona també van participar més de 40 veïnes en la VII Trobada de Dones de la Marina Baixa, celebrada divendres passat a Altea. I aquest mateix dilluns van arrancar els tallers que promou la Regidoria d’Igualtat per a superar la bretxa digital.


(GABINET PREMSA.8.03.2023)