Finestrat commemora els 25 anys d’història de la constitució del Cos de la seua Policia Local

Un taller d’emprenedoria jove, una Gamer Weekend i una xarrada de sexualitat les propostes juvenils d’aquesta setmana
09/04/2019
Finestrat celebra aquest cap de setmana el seu “Mercat Gastronòmic i Tradicional” en el nucli històric
10/04/2019

Finestrat ha commemorat hui els 25 anys d’història des de la constitució del Cos de la Policia Local d’aquest municipi per acord plenari el 7 d’abril de l’any 1.994. L’acte institucional va començar amb la formació de tota la plantilla en la Plaça de la Unió Europea on va passar revista l’alcalde, Juan Francisco Pérez, acompanyat per l’edil de Seguretat, David Alarcón i l’Inspector Cap de la Policia, Agustín Rubio.

Reconeixements en el 25é aniversari de la Policia Local

A continuació, la sala d’actes va acollir l’entrega de les medalles al mèrit policial amb distintiu blanc als agents que han complit 25 anys de servei vetlant per la seguretat dels veïns i visitants de Finestrat. Concretament van ser reconeguts amb aquesta medalla José Mario Sellés, Josep Albert Lloret, Pedro Javier Llinares, Miguel Sellés i Agustín Rubio. En el transcurs de l’acte també es va fer entrega de plaques i regals als 8 escolars dels CEIP “Balcó de Finestrat” i “Puig Campana” que han guanyat el Concurs Infantil de Dibuix titulat “El policia és el teu amic”, cridat a inculcar en els menors la funció de seguretat i assistència que exerceixen els agents. Concretament van rebre aquest premi Violeta Viejo, Marina López, Keira Mackenzie, Lucía Lafuente, Benjamín Barrera, Saraphina Elizabeth Van Der Munnik, Ginebra Llorca i Evelyn Doménech. .

Quant als reconeixements, van rebre guardó la Unitat Canina UCAN de la Policia Local d’Alacant, la Unitat Aèria de la Policia Local de Benidorm, el Grup d’Informació de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, Salvador Luque (Sergent Cap Grup Rescat Bombers), Miguel Ángel Fernández (Guàrdia Civil en Fienstrat), José Nimes Sierra, Laura Álvarez Font, Victorià Somarriba Carrils, Carrefour Finestrat, i diversos departaments municipals com a Secretaria, Personal, Informàtica, Jaime Llinares de Serveis Tècnics, Óscar Llorca Algado (Enginyeria), Juan José Heredia (neteja viària), Nicolás Pérez Muñoz, Carlos Damián Llorca Llinares, Francisco Mayor (policia local jubilat), Manuel Álvarez Rodríguez (credencial de jubilat), Miguel Jerónimo José Llorca, Manuel Sánchez Chinchilla, Francisco Javier Nocete Pastor i els anteriors alcaldes de la localitat, José Miguel Llorca Llinares (1994-2007) i Honorato Algado Martínez (2007-2015).

A l’acte va assistir nombrós públic i autoritats com el diputat provincial d’Emergències, Jaime Lloret i comandaments de les forces de seguretat com el Comissari Cap de Policia Nacional de Benidorm, Ceferino Serrano, el Comisari-Cap de la Policia autonòmica en la província d’Alacant, representants de la Guàrdia Civil i Caps de Policies Locals de nombroses localitats de la província.

En la seua intervenció, l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va felicitar al cos per aquest 25 aniversari. “Hui és un dia entranyable que mereixia aquest reconeixement i un esdeveniment com el que estem celebrant, en el que s’evidencia el premi més important que pot tindre la nostra Policia: l’afecte i el suport de tot el nostre poble”. L’alcalde va posar en valor que tots els agents, també els jubilats, “hui segueixen amb nosaltres”. I va tindre unes paraules especials per a Ramón Pascual “el municipal”, “el primer policia de la localitat i la primera persona reconeguda amb l’Escut d’Or de Finestrat”. A més, entre totes les distincions hui entregades va haver-hi companys de diversos departaments municipals “el que evidència la integració de la nostra Policia amb tot l’Ajuntament”. Finalment, va felicitar els agents “pel treball que exerceixen en vetlar per la nostra seguretat. I al mateix temps sent els nostres primers ambaixadors i primers guies turístics. Així que la meua més sincera enhorabona perquè en 25 anys han sabut adaptar-se en esdevindre dels temps i ho han fet d’una manera exemplifiquen-te per a tots”.

Per la seua banda, el Cap de la Policia Local, Agustín Rubio, va explicar que amb 29 agents Finestrat compta amb una de les majors ràtio de policia per habitant. I va destacar el caràcter innovador del cos en molts aspectes com la cardioprotecció “perquè vam ser els primers de la comarca a instal·lar desfibril·ladors en les patrulles, la qual cosa és crucial per a salvar vides. En els últims 4 anys hem reduït la sinistralitat vial a mínims històrics. Hem introduït la tecnologia a través de les unitats vigilància aèria (avions no tripulats). Som pioners en formació i coordinació per a lluitar contra la violència de gènere; exemplars en els rescats en l’entorn del Puig Campana. I també som una de les primeres policies de la Comunitat certificada pel SICTED pel nostre compromís amb la qualitat del servei a la ciutadania”.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat i també de Modernització i xarxes socials, David Alarcón, va posar en valor el compromís del cos policial amb la transparència i la informació al ciutadà. “Amb l’arribada d’Internet i les xarxes socials la nostra Policia va saber estar ací, detectar la importància d’aquests canals per a estar prop dels nostres veïns les 24 hores del dia. I fruit d’aqueix compromís hui sumen més de 8.300 seguidors en xarxes”.

Posteriorment, la Plaça de la Unió Europea va ser escenari de diversos actes per a xicotets i majors com l’exhibició de la Unitat Canina de la Policia Local d’Alacant (UCAN), la demostració de les Unitats Aèries (avions no tripulats) a càrrec dels bombers de la Diputació d’Alacant i els cossos de la Policia Local de Benidorm i Finestrat. Els assistents també van tindre ocasió de provar el simulador de bolcades d’educació viària de la Fundació FUNCOVIAL. Castells unflables per al públic infantil i una paella gegant per a tots els assistents posarà el passador final a aquesta jornada de commemoració dels 25 anys d’història de la Policia Local de Finestrat.

GABINET DE PREMSA (06.04.19)