Finestrat commemora el “Nou d’Octubre” amb la música del Centre Musical Puig Campana i la gastronomia amb la “Llampuga Comissió de Festes 2020”

Campanya d’ITV mòbil a Finestrat
08/10/2019
La “marea rosa” torna a Finestrat el diumenge 20 d’octubre amb la marxa senderista contra el càncer de mama
11/10/2019

L’ALCALDE ES VA MOSTRAR AGRAÏT EN AQUEST ACTE A LA CONSELLERIA DE SANITAT PER LA PRÒXIMA INCORPORACIÓ DE MÉS METGES, AL GOVERN D’ESPANYA PER L’ADHESIÓ DE FINESTRAT A LA XARXA NACIONAL DTI I A LA POBLACIÓ DE FINESTRAT PER LA SEUA SOLIDARITAT AMB LA VEGA BAIXA

L’Ajuntament de Finestrat va commemorar hui la festivitat del “Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana” amb un concert de música de banda a càrrec del Centre Musical Puig Campana. Aquest esdeveniment va tindre lloc en la Plaça del Poble on els assistents van poder escoltar peces de música tradicional valenciana com “Rapsòdia valenciana” de Manuel Penella, “L’entrà de la murta”, “Del Perelló a Catarroja”, “Tabal i Saragüells” o el pasdoble “Finestrat” compost per José Sapena.

Abans de sonar l’himne regional que va posar el passador final al concert, l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va prendre la paraula per a donar les gràcies a les agrupacions locals que han col·laborat en aquest dia tan especial per a tots els valencians, el Centre Musical Puig Campana i la Comissió de Festes 2020 “Barraca La Llampuga”. “Més que reivindicar el Nou d’Octubre és un dia d’agraïments, va afirmar, “a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana perquè hem arribat a un acord per a incorporar més metges al consultori del nucli històric i hem assentat les bases de la remodelació del consultori de la Cala”. En aquest sentit va manifestar el seu desig “que aquesta via de diàleg i col·laboració continue sent així de fructífera per a aconseguir el primer Institut de Secundària per a Finestrat, una reclamació que mereixen les famílies de la nostra localitat”.

L’alcalde també va donar les gràcies al Govern d’Espanya per la recent adhesió del municipi a la xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents junt amb grans ciutats com Bilbao i Sevilla. “Açò ens obri més vies per a optar a subvencions i per a accedir a noves tecnologies amb què continuarem millorant el nostre municipi, tant per a la ciutadania com per a les persones que ens visiten”.
Finalment, l’alcalde es va mostrar agraït a tot el poble de Finestrat “per la gran solidaritat que han mostrat cap a les poblacions del Baix Segura afectades per l’últim episodi de gota freda ”.

A continuació, la gastronomia i l’ambient ludicofestiu es va convertir en la protagonista del “Nou d’Octubre” amb la Llampuga Comissió de Festes 2020 que va oferir, des de la seua barra, tapets i una gran paella a preus populars.
Aquesta jornada festiva de la Comunitat Valenciana va continuar amb inflables per als més menuts i el “tardeo” a càrrec de la Bandeta de Finestrat a partir de les 16:00 hores.