Finestrat commemora el “Dia Internacional de la Dona” amb una setmana d’actes en col·laboració amb l’Associació de Dones

Un policia local de Finestrat va evita l’asfíxia d’un bebé
21/02/2019
L’alcalde de Finestrat torna a retre comptes en una xarrada oberta a la participació ciutadana
21/02/2019

Amb motiu del “Dia Internacional de la Dona” que es commemora el pròxim 8 de març, des de la Regidoria d’aquesta àrea s’ha organitzat un programa d’actes titulat “Setmana de la Dona” que compta amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Finestrat. Aquesta setmana d’actes arrancarà aquest mateix dissabte, 2 de març, amb el “Dinar del Dia de la Dona” que se celebra en la Sala Jove a partir de les 14:00 hores. Per a participar és necessari inscriure’s prèviament en la seu d’aquesta associació, situada en el carrer Nou, núm. 5, fins demà dia 20, en horari de 10:00 a 12:00 hores. En paraules de l’edil de la Dona, Amelia Mayor, “el Dinar de la Dona és un esdeveniment molt especial que s’ha consolidat en els últims anys i en el que totes les veïnes de la localitat comparteixen aquesta jornada de convivència. Així que des d’ací faig una crida a participar”.

Taula redona: “La dona a través d’un poble”

Els actes continuaran el dijous, dia 7 de març, amb una taula redona titulada “La dona a través d’un poble” en què veïnes de la localitat de diferents edats compartiran les seues vivències per a fer un retrat de l’evolució de la dona a Finestrat. La taula redona serà moderada per la periodista, Teresa Orquín i es plantejarà de manera molt participativa a fi d’afavorir la interacció entre els assistents i les components de la taula redona. Aquest esdeveniment serà el dijous 7, a les 17:00 hores en la Casa de Cultura.

Trobada de Dones de la Marina Baixa

El divendres 8 de març les veïnes de Finestrat podran participar en la Trobada de Dones de la Marina Baixa que se celebra enguany en La Vila Joiosa. “Les places són limitades i posarem autobús des de La Fonteta i des de la Cala per a facilitar l’assistència de totes les persones de la localitat que vulguen acudir a aquesta trobada comarcal”. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar ja en la 3a planta de l’Ajuntament.

El passador final a aquesta Setmana de la Dona ho posarà el teatre amb l’obra “En la otra habitación”. Serà el diumenge 10 de març, a les 18:30 hores en la Casa de Cultura.

La regidora de la Dona, Amelia Mayor, va invitar totes les veïnes i veïns de la localitat a participar en aquests actes “amb què des de Finestrat posem el nostre granet d’arena en la reivindicació dels mateixos drets i oportunitats per a hòmens i dones”. A més, va expressar el seu agraïment a “l’Associació de Dones de Finestrat” que presideix Teresa Climent “perquè de la mà del consistori hem programat aquesta Setmana de la Dona amb la qual, un any més, volem reivindicar una societat justa, igualitària i lliure de violència cap a la dona”.

(GABINET PREMSA: 19.2.2019)