Finestrat commemora el “Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana” amb un reconeixement a la reforestació dels escolars

Sessió plenària ordinària Ajuntament de Finestrat: dilluns 31 gener, 9.30 hores
31/01/2022
SUMA obri oficina a Finestrat
01/02/2022

Hui, 31 de gener, es commemora el “Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana”. Amb motiu d’aquesta efemèride l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, i el regidor de Medi Ambient, David Alarcón, van visitar aquelles zones on en anys anteriors l’Ajuntament va impulsar jornades de reforestació al costat dels escolars dels centres educatius de la localitat, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”.

“Hui és el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana”, va informar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.” És una llàstima no haver pogut gaudir d’aquesta jornada a causa de les restriccions de l’actual situació sanitària. El que sí hem fet és visitar aquelles zones on els escolars van plantar arbres abans de la pandèmia. I ho hem fet a manera de reconeixement i homenatge a aqueix treball, perquè vegen que cuidem aquestes plantacions, les mantenim, estan perfectament integrades en el paisatge i ja comença a veure’s el resultat d’aqueixes jornades de reforestació i d’educació ambiental”.

Entre les àrees on l’Ajuntament ha organitzat jornades de reforestació amb els centres educatius abans de la pandèmia està la zona enjardinada del pavelló esportiu de la Foia, els exteriors del centre educatiu “Balcó de Finestrat” o l’àrea recreativa de la Font del Molí. Allí van plantar exemplars de xiprer, margalló, pi, olivera, garrofera, romer, lavanda o llentiscle, entre altres. Amb aquestes jornades l’Ajuntament inculca la importància dels recursos naturals, de la necessària cura que s’ha de brindar als arbres i, sobretot, la necessitat d’introduir als xiquets des d’edats primerenques en el seguiment i la pràctica de la cura dels arbres a mitjà i llarg termini.

En aquest dia l’alcalde va recordar que més del 40% del terme municipal de Finestrat està protegit. I va avançar que des de la Regidoria de Medi Ambient ja tenen preparat un espai per a futures reforestacions. “Esperarem que descendisca la incidència de contagis a causa del COVID-19 per a tornar a celebrar tots junts aquestes jornades de reforestació amb les quals inculquem als més xicotets la importància de plantar i preservar el nostre entorn natural”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

(GABINET PREMSA.31.1.2022)

La Generalitat Valenciana va declarar oficialment el dia 31 de gener com a Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana mitjançant el Decret 17/1990, de 15 de gener, del Consell.