Finestrat commemora el 8 de març amb la inauguració de “Farolets al Carrer. Dones en acció” el dissabte 5 de març

Finestrat llança el seu primer projecte “Treballem les emocions al col·le” per a escolars de 8 a 12 anys
25/02/2022
Aquest diumenge en el pavelló de Finestrat partit de les sènior del Club Voleibol Finestrat per la 5a plaça
25/02/2022

ELS ACTES CONTINUARAN AMB UN CONCERT A LA CASA DE CULTURA, UNA ESPACE ROOM DEDICADA A LES FITES DE LA DONA EN EL TEMPS I UN MURAL DELS DONES

Finestrat commemora el Dia Internacional de la Dona 2022 amb una sèrie d’actes que tenen com a protagonista la inauguració de “Farolets al Carrer. Dones en acció” el dissabte 5 de març. Aquesta iniciativa de la Regidoria d’Igualtat, a la qual es va sumar l’Associació de Dons de Finestrat i les participants del taller de manualitats del Centre Social la Cala, ha donat com a resultat la confecció de més de 50 fanalets teixits en ganxet que engalanaran el carrer Nou per a visibilitzar la força de la dona i reivindicar la igualtat efectiva i real d’homes i dones en tots els àmbits de la societat.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, i la regidora titular de l’àrea d’Igualtat, María Llorca, van presentar hui aquest acte al costat de la Tècnica de l’àrea, Myriam Lloret i la presidenta de l’Associació de Dones de Finestrat, Teresa Climent. “Estem molt il·lusionades perquè la proposta de Farolets al carrer ha generat molta il·lusió entre totes les participants. Ens marquem el repte de teixir 50 unitats i hem superat aqueixa xifra. Així que il·lusionada i, sobretot, agraïda a totes per aquesta labor que serà visible en la inauguració del dissabte 5 de març, a partir de les 12.30 hores, al carrer Nou”. Seguidament hi haurà un acte institucional i lúdic a la Plaça de la Unió Europea “on està convocada la població local i de totes les edats per a celebrar tots junts el Dia Internacional de la Dona”.

A la vesprada, a partir de les 18.30 hores, la Sala d’actes de la Casa de Cultura albergarà el concert dedicat al “Dia de la Dona” a càrrec de Beaux Arts String, un trio per a corda que interpretarà peces de L. Van Beethoven. Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i l’entrada és lliure.

En el marc del “Dia de la Dona” el diumenge 6 de març hi haurà un Escape Room molt singular dedicada a les fites de la dona en el temps. “Tindrem 3 sales al Centre Juvenil i cadascuna d’elles estarà dedicada a èpoques històriques en les quals la dona ha aconseguit fites importants en matèria d’igualtat com el dret al vot, l’accés a la universitat o el dret a l’avortament”, va assenyalar l’edil d’Igualtat, María Llorca, qui va destacar que és una activitat organitzada de manera conjunta amb la Regidoria de Joventut. Amb el títol “Viatja en el temps i descobreix les seues importants fites” aquest Escape Room se celebrarà en grups de 2 a 6 persones al Centre Juvenil Finestrat, en horari de 17.00 a 21.00 hores. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar ja en el WhatsApp 606 936 432, per c/e en joventut@finestrat.org o en el propi Centre Juvenil (carrer Fonteta, 36).

Dimarts 8: Mural de les Dones

Finalment el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des de l’Associació de Dones conviden a participar en la confecció d’un mural conjunt. Serà a la vesprada, a partir de les 17.00 hores, en la seu d’aquesta associació (carrer Nou, 5). I, a continuació, hi haurà una xocolatada.

En paraules de la regidora de la Dona i d’Igualtat, María Llorca, “des d’ací vull convidar als nostres veïns/es a acompanyar-nos el dissabte 5 de març en la inauguració dels farolets al carrer. Omplirem de color el nostre centre històric tradicional, posarem en valor tot el que hem aconseguit i també reivindicarem tot el que tenim arracada com la igualtat real, la conciliació efectiva, l’eliminació de la bretxa salarial o els sostres de cristall”.

ESCOLTA LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’IGUALTAT, MARÍA LLORCA, ACÍ

A més, des de Finestrat també se sumen a la XXI Trobada de Dones de la Marina Baixa que enguany se celebra a Alfàs del Pi. Serà el divendres 4 de març amb un espectacle titulat “Que nos quiten lo bailao”. Les persones de Finestrat interessades a participar poden apuntar-se ja en la recepció de l’Ajuntament, en l’extensió administrativa de la Cala o en el Centre Social La Cala. Quant al desplaçament serà amb autobús, a les 16.15 hores des de la Fonteta i a les 16.30 hores des de la Cala.

(GABINET PREMSA.24.2.2022)