Finestrat commemora aquest dissabte el 739 aniversari de la seua Carta de Poblament

La Regidoria de Joventut de Finestrat programa per a aquest estiu pàdel surf, costejament i caiac davall la lluna plena
24/05/2019
Aquest diumenge arriba “Alicia en el país de las maravillas” a la Casa de Cultura de Finestrat amb el taller infantil “Arteatro”
31/05/2019

sdr

L’ACTE COMENÇARÀ AMB LA INAUGURACIÓ DELS “BALCONADES: ART AL CARRER” I CULMINARÀ AMB EL PREMI “CARTA POBLA” AL CENTRE MUSICAL PUIG CAMPANA PEL SEU 50é ANIVERSARI

 Finestrat celebra aquest dissabte, 1 de juny, un acte institucional per a commemorar el 739 aniversari del seu naixement com a poble amb motiu de l’atorgament de la Carta de Poblament per part del rei Pere III.  L’acte començarà a partir de les 11:30 hores amb la inauguració dels “Balconades: Art al Carrer”, quadros realitzats per l’alumnat de l’Escola Puig Campana Art que durant uns quants dies guarniran els balcons del carrer Nou.  A continuació, la Plaça del Poble serà escenari de l’entrega del Premi Carta Pobla al Centre Musical Puig Campana amb motiu del seu 50 aniversari.

En paraules de la regidora de Cultura, María Llorca, “estem molt il·lusionats amb l’aniversari de la nostra Carta Pobla perquè enguany reconeixerem la gran labor de difusió cultural que realitza el Centre Musical Puig Campana des de fa 50 anys en la nostra localitat. Crec que pràcticament totes les famílies del nostre poble ha tingut algun moment i en alguna generació músics en la seua banda. Formen part de la nostra història i de la cultura més la nostra perquè la banda està sempre present en els actes festius de Finestrat. Per tant, és just reconéixer les seues 5 dècades d’història amb el Premi Carta Pobla”.

A més, des de la Regidoria de Cultura s’ha organitzat “els Balconades: Art al Carrer”, una iniciativa artística en què l’alumnat de l’Escola Puig Campana Art exposarà les obres que han creat en els últims mesos durant les seues classes. “Per tant, invitar tota la població a acompanyar-nos aquest dissabte en un acte molt especial amb el que recordem el nostre naixement com a poble, mantenim viva la nostra història i la transmetem a les generacions més jóvens”, va concloure l’edil.

En finalitzar l’acte institucional, hi haurà paella a preus populars a càrrec de la Comissió “Festers 2019” (Barraca El Poltre).

(GABINET DE PREMSA: 28.05.19)