Finestrat comença el procés administratiu per a construir la seua Residència i Centre de Dia per a persones majors

Sessió plenària ordinària: dimecres 31 de juliol, 9:30 hores, Ajuntament Finestrat
30/07/2019
L’Ajuntament de Finestrat avança en sostenibilitat amb un centre de compostatge comunitari a la zona de la Foia
05/08/2019

HUI HAN APROVAT EN PLE EL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PER A ASSENTAR LES BASES D’AQUESTA INSTAL·LACIÓ SOCIAL QUE ES CONSTRUIRÀ ENTRE LA CALA I EL NUCLI HISTÒRIC

L’Ajuntament de Finestrat ha iniciat els tràmits administratius per a construir la futura Residència i Centre de Dia per a persones majors en una parcel·la municipal del sector 13, pròxima a Balcó de Finestrat. En el ple ordinari celebrat este matí ha sigut aprovat el plec de clàusules administratives que se sotmetrà a informació pública per a després obrir termini de presentació de propostes des de les empreses interessades en aquest projecte d’índole social.

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, al terme de la sessió va explicar que “una de les coses que més satisfà és complir els compromisos que assumim amb la ciutadania. En aquest cas, es tracta de la construcció de la Residència i Centre de Dia, projecte que comença a donar els seus passos amb l’aprovació del plec de clàusules administratives. El plec està redactat pels tècnics municipals, informat des dels departaments d’Intervenció, Contractació i Patrimoni, inclou un cànon anual mínim de 26.217€, i posa especial èmfasi en qüestions com les places oferides a l’Ajuntament amb l’objectiu de garantir 20 places per a les persones majors de Finestrat”. La inversió en aquesta infraestructura ascendeix a 8 milions € “cosa que no és assumible per al consistori perquè açò anul·laria qualsevol tipus d’inversió en altres àmbits. Per això, va afegir, considerem que la concessió administrativa és la fórmula més viable per a portar-la avant”.

La instal·lació està prevista en el carrer Rei Lluís I, nº1, ubicada entre la Cala i el nucli històric, en una parcel·la municipal de 16.901 m2 en el sector 13, pròxima a “Balcó de Finestrat” i a noves zones residencials en desenvolupament. El projecte inclou una residència assistida per a persones majors de 120 places residencials i 30 places de centre de dia. L’edifici disposarà de planta baixa més dues plantes pis i es distribuirà mitjançant el sistema d’unitats de convivència comunicades.

Aquesta proposta d’Alcaldia ha eixit avant amb els 10 vots a favor del grup municipal popular i 3 vots en contra del grup municipal socialista. “Considere que, una vegada més, es queden fora d’un tema tan sensible com és construir una residència i centre de dia per a les persones majors a Finestrat”, va afirmar Pérez Llorca.

L’alcalde també va recordar l’existència de l’Associació Sant Bertomeu, presidida per l’exalcalde socialista José Miguel Llorca, que al seu dia es va crear amb l’objectiu de crear aquesta infraestructura social. “Al seu dia van recaptar fons per al dia que es poguera executar aquesta instal·lació a Finestrat. Ja m’he posat en contacte amb el seu president per a activar aquesta associació i destinar aqueixos fons, si així ho consideren oportú, com a ajuda econòmica a aquells veïns de la localitat que vulguen optar a una plaça per a aquest residència”.

GABINET DE PREMSA (31.7.2019)