FINESTRAT COLLAGE CLUB d’Alberto Feijoo és la proposta guanyadora del I certamen FINESTRAT ARTE PÚBLICO

Finestrat convoca una línea de ayudas específicas para paliar el impacto económico de la crisis sobre el sector turístico
02/09/2021
El jove motociclista de Finestrat, Óliver Cantos, es proclama Subcampió d’Espanya i del Bressol de Campions de Moto5
08/09/2021

L’EIX VERTEBRAL DE LA PROPOSTA ES DESENVOLUPARÀ EL 25 DE SETEMBRE AMB UN TALLER COL·LECTIU DE COLLAGE A LA PLAÇA DE LA UNIÓ EUROPEA

FINESTRAT COLLAGE CLUB d’Alberto Feijoo Rodríguez és la proposta guanyadora de l’I certamen “Finestrat Arte Público” que ha organitzat l’Ajuntament en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Representants de totes dues entitats van triar aquesta proposta entre més de les 30 presentades a aquest certamen dirigit a integrar l’art contemporani en l’escena urbana de Finestrat i, al mateix temps, donar suport al talent dels seus creadors.

En paraules del regidor de Cultura, Héctor Baldó, “felicitar, en primer lloc, a Alberto Feijoo, guanyador de la primera edició de Finestrat Arte Público i artista alacantí reconegut pel seu treball en certàmens nacionals i internacionals com PhotoEspaña o Platform en Fotomuseum Winterthur de Suïssa. La seua proposta reuneix les principals premisses amb les quals partim com era millorar l’estètica dels espais públics de Finestrat amb obres d’art perfectament integrades, fer costat als artistes i, al mateix temps, un factor que presenta l’obra guanyadora, Finestrat Collage Club: posar en valor la importància de les relacions socials en la nostra comunitat”.

Taller collage: Dissabte 25 de setembre

L’eix vertebral de “Finestrat Collage Club” és un taller obert a la participació que es desenvoluparà el dissabte 25 de setembre, a les 17.00 hores, a la Plaça de la Unió Europea. En aquesta trobada a manera de “club” o “taller” s’introduiran les nocions bàsiques del collage així com referències que serviran de punt de partida i inspiració. En el taller els assistents treballaran amb fotografies fruit de treball de camp previ realitzat per l’artista Alberto Feijoo, sobre diversos temes relacionats amb Finestrat com la seua riquesa natural i paisatgística, arquitectura o natures mortes. Cada participant, a més, és lliure d’aportar les seues pròpies fotografies. El resultat serà unes peces nascudes de la col·laboració i compostes per imatges del municipi que reflectisquen la diversitat de punts de vista i la mescla de relats de les persones que habiten en un mateix espai. En definitiva, una visió coral sobre Finestrat. Per a inscriure’s en el taller les persones interessades poden enviar un correu electrònic a finestratartepublico@gmail.com

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR DE CULTURA, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

Per part seua, el coordinador de Finestrat Art Públic, Miguel Alejos, va assenyalar que el certamen i el taller del dia 25 “són el millor exemple de com Finestrat es convertirà no sols en espai públic d’exposició, també en camp de treball i experimentació on els artistes i la ciutadania poden abastar conjuntament una infinitat de possibilitats”.

A partir d’octubre i durant els dos pròxims anys “Finestrat Collage Club” formarà part de l’escena urbana en un o diversos murals dins del centre històric tradicional.

El premi d’aquesta I edició en categoria “Artista General” ascendeix a 4.000€, la qual cosa inclou les despeses de producció, muntatge i cessió de drets de reproducció de l’obra, entre altres. En modalitat alumnes Universitat el premi va quedar desert.

(GABINET DE PREMSA: 6.9.2021)

Sobre Alberto Feijóo.

Artista guanyador I Edició Finestrat Arte Público.

@albertofeijoo (Alacant, 1985) és un col·leccionista, acumulador, aprenent i artista visual interessat en el camp de la fotografia i en les seues relacions amb altres disciplines com el collage, la instal·lació o el disseny i publicació de llibres.

Llicenciat en Comunicació per la Universitat d’Alacant en 2009, en 2010 es va traslladar a Madrid i va realitzar el Màster de Fotografia i Projectes Artístics en la Universitat Europea de Madrid.

El seu treball s’ha exposat de manera individual en Sala Kursala de la Universitat de Cadis, en el Centre 14 d’Alacant i en les galeries Luis Adelantado i Punt a València.

També ha participat en exposicions col·lectives en Centre Conde Duque Madrid, Laboral Centre d’Art de Gijón, Centre Cívic Ca Felipa a Barcelona, Hospedería Fonseca Universitat de Salamanca, Universitat de Puerto Rico, Sala Canal d’Isabel II de Madrid, Sala d’Art Jove Comunitat de Madrid, ARC 17, Fotomuseum Winterthur o The Photographers’ Gallery a Londres.

El seu treball ha sigut reconegut en certàmens com XXIX Circuits d’Arts plàstiques de la Comunitat de Madrid, Emergent Lleida, PhotoEspaña, The New Talents TPG Londres o Platform en Fotomuseum Winterthur a Suïssa.

Des de 2018 viu i treballa entre Alacant i Londres, on ha cursat el postgrau Contemporary Photography; Practices and Philosophies en la University of Arts London.

➡️ El seu projecte “Finestrat Collage Club” ha sigut seleccionat pel jurat de la I Edició Finestrat Arte Público, format per representants de l’Ajuntament de Finestrat, David Vila (Vicedegà de Projecció de la Facultat de Belles arts UMH), Asensio Martínez Soler, (Artista i comissari) i Miguel Alejos (Coordinador FAP).