Finestrat celebrarà el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència el pròxim 11 de Febrer

Comença el Taller d’Ocupació de Jardineria a Finestrat
23/01/2024
Finestrat promociona en Fitur 2024 la transformació més important de les últimes dècades
25/01/2024

Amb motiu del dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència que es commemora l’11 de febrer, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat ha organitzat el Taller “L’Àgora d’Hipatia i la Geografia” que conjuga l’art i les matemàtiques a través de la figura d’Hipatia d’Alexandria.

Hipatia d’Alexandria és la primera dona matemàtica de la qual es té coneixement raonablement segur i detallat. Va escriure sobre geometria, àlgebra i astronomia. Va millorar i va construir instruments astronòmics com l’astrolabi o el planisferi. Inspirant-nos en la seua figura, els participants en aquest taller coneixeran els principis de la geometria i realitzaran construccions arquitectòniques efímeres en grandària XXL amb diferents materials en un espai sensitiu únic ajudats de llum negra i colors neons a més de conéixer la seua història.

La regidora d’Igualtat, Nati Algado, ha animat a tots els xiquets i xiquetes i adolescents del municipi a participar en aquest taller ja que “És una manera divertida d’acostar els principis geomètrics als més joves i que entenguen el paper fonamental de la dona en la ciència”. Tot això, afig “a través de tècniques innovadores com arts de claus i fils, s’estimularà la creativitat mentre es creen diferents formes geomètriques amb neons en un entorn fosc”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE NATI ALGADO, REGIDORA D’IGUALTAT, A continuació:

El taller es realitzarà el diumenge 11 de febrer en el Centre Juvenil en dos grups: L’horari del primer serà de 17 a 18.00 per a xiquets i xiquetes entre 4 i 12 anys, i del segon de 18.30 a 19.30 per a majors de 12 anys.

Per a participar és necessari inscripció prèvia a través del correu electrònic igualdad@finestrat.org, presencialment en el Centre Juvenil o bé en el WhatsApp de Joventut 606936432.

És la primera vegada que des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat es realitza aquest taller amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb la finalitat de visibilitzar i reconéixer la labor de les dones en l’àmbit de la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques i incentivar la seua participació i formació en aquestes àrees. Tot això al mateix temps que s’estimula la imaginació i la creativitat dels joves i es consciencia sobre la igualtat d’oportunitats laborals i socials entre dones i homes.

(GABINET DE PREMSA (23.1.2024)