Finestrat celebra la seua Setmana de la Salut del 18 al 22 de novembre

L’Ajuntament invertirà altres 55.000€ en la continuació de la reforma integral de l’Església de Finestrat
07/11/2019
Finestrat adjudicarà dimecres que ve la concessió de la construcció i gestió de la Residència i Centre de Dia
08/11/2019

BENESTAR EMOCIONAL, COOPERACIÓ SANITÀRIA, SÒL PELVIÀ O COM UTILITZAR ELS GIMNASOS A l’AIRE LLIURE SÓN ALGUNS DELS TEMES QUE S’ABORDARAN EN L’EDICIÓ 2019

Finestrat celebra del 18 al 22 de novembre la Setmana de la Salut amb diverses xarrades i activitats dedicades a cuidar el benestar físic, emocional i social. Aquesta proposta està organitzada des de la Regidoria de Sanitat en col·laboració amb empreses locals com FisioFines Finestrat i FormaSalud, a més de l’Associació Cooperació África.

La regidora de Sanitat, Nati Algado, va explicar que en la línia de la que marca l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “els 3 pilars bàsics per a cuidar-nos són el benestar físic, el benestar emocional i el benestar social. Sobre aqueixos pilars s’ha dissenyat el programa de l’edició 2019 de la Setmana de la Salut en què abordarem temàtiques com la cooperació sanitària, la gestió de les emocions, la gimnàstica a l’aire lliure o l’enfortiment del sòl pelvià”.

El primer esdeveniment de la Setmana de la Salut serà el dilluns 18 amb una jornada molt funcional destinada a explicar com utilitzar els aparells dels gimnasos saludables que es troben a l’aire lliure. Aquesta activitat serà impartida per la fisioterapeuta Maribel Algado, de Fisiofines Finestrat. Serà en l’Avinguda Benidorm on es troba una d’aquestes àrees biosaludables, a partir de les 10:00 hores. “Tots sabem el benefici que aporta l’exercici a qualsevol edat i sobretot fer-ho a l’aire lliure. Per això, invitem els nostres veïns a acompanyar-nos un matí a aprendre com utilitzar els gimnasos a l’aire lliure com el que tenim en la platja o en l’Avinguda Benidorm, punt de trobada per a aquesta pràctica”.

El dimecres, dia 20 de novembre, la Casa de Cultura acollirà la xarrada “Solidaritat en els temps de crisi: cooperació sanitària a Togo”. Aquesta xarrada se celebrarà a les 18:30 hores i serà impartida per membres de l’Associació Cooperació Àfrica com Pedro L. Torrús (uròleg cooperant), José Espí Romero, anestesiòleg cooperant i Jose L. Morante López, cirurgià cooperant. En aquest sentit, l’edil de Sanitat, Nati Algado, va afirmar que “per 1a vegada en la Setmana de la Salut de Finestrat parlarem d’un àmbit tan sensible com és la cooperació sanitària en països en via de desenvolupament. Per a això, comptarem amb testimonis i actors directes d’aqueixes situacions d’emergència sanitària que formen part de l’Associació Cooperació Àfrica. El que pretenem amb aquesta xarrada és que aquests cooperants ens ajuden a descobrir com fan arribar la medicina i la tecnologia a aqueixos llocs tan recòndits del planeta”.

El dijous, dia 21, el Centre Multiusos de la Cala serà escenari de la xarrada dedicada al sòl pelvià: “Què és, per què es debilita i com enfortir-lo”. En aquesta xarrada que se celebra a les 18:00 hores intervindran Pilar Marco, metgessa especialista en Medicina Física i Rehabilitació i Maribel Algado Rabasa, fisioterapeuta de Fisiofines Finestrat. “El deteriorament del sòl pelvià és un trastorn que arriba a afectar 1 de cada 3 dones, va assenyalar l’edil, especialment després de la maternitat i que s’agreuja amb l’edat. Per a entendre millor aquesta problemàtica parlarem amb professionals d’aquest àmbit que ens facilitaran pautes per a enfortir aqueixa musculatura”.

Finalment, el divendres dia 22 arribarà el torn del “Benestar Emocional”. “En aquesta última xarrada esperem ajudar els nostres veïns a com treballar les emocions i com cuidar-les per a sentir-nos millor”. Aquesta serà la temàtica que abordaran Antonio Santonja Magraners, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Vanessa Llorca Llinares, neuropsicóloga de Formasalud.

Finalment, la regidora de Sanitat va agrair la implicació de les empreses locals dedicades a l’àmbit de la salut, FisioFinestrat i FormaSalud, en la celebració d’aquestes xarrades i va invitar la població de Finestrat i comarca a acudir a aquestes jornades del 18 al 22 de novembre: “a compartir amb nosaltres les vostres inquietuds de salut, que sigueu part activa i, que entre tots, podem aportar pautes per a millorar la nostra salut i benestar físic, emocional i social”.