Finestrat celebra la Setmana de la Salut sobre “Prevenció i Esport” del 5 al 9 de novembre

Cursos d’agricultura ecològica per als usuaris de l’hort municipal
26/10/2017
Comencen les obres de canalització del barranc de la Cala de Finestrat
30/10/2017

EL PRIMER ESDEVENIMENT SERÀ UNA MARXA SENDERISTA I SOLIDÀRIA EN BENEFICI DE LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat tornen a fer una crida a la reflexió sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per a previndre malalties. Es tracta de la Setmana de la Salut dedicada a “Prevenció i Esport” i que se celebrarà del 5 al 9 de novembre tant en la Casa de Cultura com en el Centre Multiusos de la Cala. Durant aquests dies professionals sanitaris del Departament Salut Marina Baixa, de l’Hospital Clínica Benidorm i de l’IRCANA (compost per experts sanitaris de l’àmbit de la cardiologia en el món de l’esport) impartiran xarrades molt didàctiques dirigides principalment a previndre accidents cardiovasculars. A més, l’acte inaugural d’aquesta X Setmana de la Salut serà el diumenge 5 de novembre amb una “Marxa contra el càncer de mama” en benefici de l’Associació Espanyola contra el càncer (AECC) i que compta amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Finestrat.

 

La regidora de Sanitat, Victoria Curtis, va informar que enguany l’esport té un especial protagonisme en la Setmana de la Salut “perquè Finestrat és seu de proves de muntanya com la Costa Blanca Trails que se celebra aqueixa mateixa setmana. Són carreres en què els participants posen a prova el seu organisme amb Ultres de més de 100 quilòmetres per cimes com el Puig Campana. Per això, ens va paréixer molt important centrar la Setmana de la Salut d’enguany en tot el que han de saber els esportistes per a evitar accidents cardiovasculars”.

La primera xarrada serà el dimarts, 7 de novembre, en la Casa de Cultura. Allí, les doctores Esther Llinares i Nativitat Algado, del departament de Salut de la Marina Baixa, parlaran sobre “La importància de la vacunació en els adults”. La següent jornada, dimecres 8 de novembre, estarà dedicada “als factors de risc cardio i cervell vasculars, Com evitar un ictus i com evitar un infart?”. Serà a les 18:00 hores en el Centre Multiusos de la Cala de Finestrat i serà impartida pel Dr. Juan José Muñoz Coronado, Metge d’UCI de l’Hospital Marina Baixa, a més de director de l’IRCANA (Institut de Rehabilitació cardíaca i neurològica d’Alacant i Proves cardiológicas dirigides a esportistes). A continuació, a les 19:00 hores, parlaran de manera general sobre prevenció i hàbits de vida casrdiosaludable. Aquesta part de la ponència anirà a càrrec de Miguel Núñez Hortes, professor de la Universitat d’Alacant i Director i coordinador de l’Àrea de Prevenció i risc cardiovascular de l’IRCANA.

La Setmana de la Salut continuarà el dijous 9 de novembre, a les 18:00 hores, en la sala d’actes de la Casa de Cultura, amb una ponència sobre “Exercici i esport, cardiologia esportiva”. Respecte d’això, la Dra. Mar Erdociain Perales, cardiòloga de l’Hospital Marina Baixa, a més de Directora i Coordinadora de Rehabilitació cardíaca en l’IRCANA, explicarà tot el que ha de saber un esportista sobre mort sobtada. A continuació, el Dr. Jeroen Braat, Cap de servei de l’Àrea de cardiologia de l’Hospital Clínica Benidorm, impartirà una ponència sobre prevenció cardiovascular.

És important assenyalar que durant aquesta jornada, un equip de professionals de l’IRCANA procediran a prendre les constantss TA, saturació, ECG i altres proves a les persones que ho desitgen. “Per això, va indicar l’edil de Sanitat, Victoria Curtis, faig una crida a tots els esportistes que porten avant una activitat física important i, en especial, a aquells que l’11 de novembre vagen a disputar alguna de les carreres de la Costa Blanca Trails sobre la importància de realitzar proves cardiológicas d’esforç. A Finestrat els donarem l’oportunitat de la mà d’experts en l’àmbit esportiu”.

Finalment, la regidora va voler agrair la implicació de tots els professionals sanitaris en aquesta Setmana de la Salut. “Al Departament de Salut Marina Baixa, a l’Hospital Clínica Benidorm i a l’IRCANA, des de Finestrat els estem molt agraïts perquè s’han bolcat amb nosaltres i espere que la resposta de la població siga molt positiva”. Victoria Curtis va invitar la població de la localitat i de tota la comarca a aprofitar aquesta ocasió per a informar-se sobre hàbits saludables i a participar en la “Marxa solidària contra el càncer de mama” que inaugura aquesta setmana de la Salut. “Serà el diumenge 5 de novembre. Donarem la volta al Toll amb l’Associació de Dones de Finestrat. Són 5 quilòmetres de distància des de La Fonteta (eixida 9:30 hores) i tots vestirem camisetes roses per la lluita contra el càncer de mama”. Aquesta marxa solidària compta amb la col·laboració de Centre Mèdic La Creueta i Distribucions Cañavate. Per a inscriure’s, les persones interessades poden acudir a la seu de l’Associació de Dones (carrer Nou) el divendres 3 (de 10:00 a 13:00 i de 17.00 a 20:00 hores) i el dissabte 4 de novembre (de 11:00 a 13:00 hores). El preu mínim de la inscripció (5€) anirà destinat a l’Associació Espanyola de lluita contra el càncer. Al terme de la marxa, hi haurà un desdejuni en la seu de l’Associació de Dones per a tots els participants.

GABINET DE PREMSA (27.10.17)