Finestrat celebra la “Festa de l’Esport” amb l’obertura de les noves instal·lacions esportives de La Foia

L’alcalde va explicar ahir les principals obres i projectes en marxa com el Centre de Dia, el Centre Juvenil i la canalització del barranc de la Cala
01/03/2019
Concurs de Dibuix Infantil: “El policia és el teu amic”
12/03/2019

Finestrat - inauguracion nueva zona deportiva junto al pabellon municipal

EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ, CÈSAR SÁNCHEZ, VA ASSISTIR A AQUEST ESDEVENIMENT MULTITUDINARI EN QUÈ VA HAVER-HI MENCIÓ ESPECIAL PER A CLUBS, ESCOLES I ESPORTISTES DE FINESTRAT

La zona poliesportiva de La Foia va acollir aquest diumenge una gran “Festa de l’Esport” a què han assistit més de 600 persones en la zona poliesportiva de La Foia. Amb aquest esdeveniment l’alcalde, Juan Francisco Pérez i el president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, van tindre ocasió de donar a conéixer els assistents les recents actuacions de millora i ampliació de les instal·lacions esportives municipals amb un pressupost de mig milió de € subvencionat en un 75% per la Diputació d’Alacant.

En l’inici de l’acte, l’alcalde i el president de la Diputació, junt amb el diputat d’Esports, Juan José Castelló, el vicepresident, Javier Sendra, el diputat d’Emergències, Jaime Lloret, l’edil d’Esports, David Alarcón i membres de la corporació municipal van visitar la nova zona de recreació infantil amb tirolina que va obrir hui les seues portes just davant del pavelló municipal. A continuació, van assistir a una exhibició de bicicletes en el circuit de “pumptrack” que, per primera vegada, té Finestrat. Finalment, acompanyats per la directiva del C.F. Unió Esportiva Finestrat, van visitar el camp de futbol on s’ha renovat la gespa per un altre d’última generació.

Finestrat – inauguracio nova zona esportiva junt al pavelló municipal

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “hui hem celebrat aquesta gran Festa de l’Esport com a forma d’agrair als nostres esportistes els seus bons resultats i per a donar-los a conéixer les noves infraestructures esportives que hem posat en marxa amb suport de la Diputació. Es tracta d’una obra important composta per diverses actuacions: d’una banda, la renovació de la gespa del camp de futbol, la pista de pumptruck per a bicicleta BMX, patins i patinets, la urbanització dels accessos, la zona d’aparcaments i també una gran zona d’oci infantil per a l’oci i escampament dels més jóvens”. L’alcalde va fer insistència en la continuïtat de les inversions en aquesta zona esportiva “perquè Finestrat té una pedrera molt potent de pilota i un tricampió del món. Així que la població de Finestrat es mereix un trinquet en La Foia per al que molt prompte licitarem l’obra”. En la seua intervenció va posar en valor el suport econòmic de la Diputació d’Alacant a municipis de menys de 10.000 habitants com Finestrat “amb una inversió de 4 milions de € en aquesta legislatura , el que ens permet avançar i proporcionar a la nostra ciutadania els serveis i infraestructures que es mereixen”.

Finestrat – inauguració nova zona esportiva junt al pavelló municipal

En paraules del president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, “hui hem estat visitant les obres d’ampliació i millora de les instal·lacions esportives de La Foia a Finestrat. Aquesta gran ciutat esportiva ofereix instal·lacions de primer nivell com són el camp de futbol acabat de renovar, la pista de pumptrack i la zona d’oci infantil per a tota la ciutadania de Finestrat i comarca”. En la seua intervenció el president va tindre paraules per a l’alcalde “que s’esforça, se sacrifica i està tots els dies sol·licitant inversions per a millorar la qualitat de vida dels seus veïns. Així, només en aquesta legislatura la Diputació hi ha invertit 4 milions € en infraestructures i espais com el que hui hem visitat”.

Al terme de les intervencions, es va fer menció especial als clubs, escoles i esportistes locals amb l’entrega d’una distinció per part de la Diputació i una imatge representativa de la muntanya del Puig Campana, a més de fer públics els títols aconseguits en els últims anys. “Tenim més de 500 esportistes de múltiples disciplines (futbol, voleibol, taekwondo, pilota, ciclisme, ballet…), a més d’activitats per a totes les edats i tots els públics. L’esport mereix instal·lacions. I els esportistes de Finestrat mereixen un dia com el de hui”, va afirmar l’alcalde.

La Festa de l’Esport de Finestrat ha estat amenitzada per música, inflables, exhibició de bicicletes del Club BMX la Nucia i una gran paella a preus populars el benefici de la qual s’ha destinat als club i escoles esportives “per a recolzar la gran labor de promoció de l’esport que realitzen des de fa anys a Finestrat”, va concloure l’alcalde.

PROJECTE DE “MILLORA I AMPLIACIÓ D’INSTAL·LACIONS ESPORTIVES DE LA FOIA DE FINESTRAT”

Inversió: 436.000€

Subvenció: 75% Diputació Alacant & 25% restant Ajuntament.

+38.000€ d’aportació municipal en urbanització accessos i zones de jocs.

Camp de Futbol

La superfície total d’aquesta actuació en el camp ha sigut de 7.215m2, la qual cosa comprén l’àrea de joc (6.400m2) i contornada. A més de renovar la gespa artificial (que datava de 2003-2004), han millorat la xarxa de reg amb la posada a punt dels canons, el bombament i la incorporació d’un programador electrònic per a regar la gespa de manera automàtica. També han substituït les xarxes de les porteries i les xarxes parabalons, s’han col·locat seients nous en les banquetes i han instal·lat dos noves banquetes per a futbol 7.

Pista PumpTrack

Finestrat compte des de hui amb la seua primera pista pumptrack, una modalitat en expansió en tota Espanya dirigida als aficionats a la bicicleta BMX i també apta per a patinets i monopatins, pensant en que ho puguen disfrutar tant xiquets com ciclistes més experimentats. El pumptrack de Finestrat té una superfície de 1.850m2, inclou part en asfalt i part amb gespa artificial. El disseny de la pista permet realitzar el seu recorregut sense pedalejar, aprofitant la pròpia inèrcia dels bots i dubies del circuit. A més, la seua simetria permet realitzar carreres de dos en dos per a motivar l’experiència. El circuit està compost per diverses corbes enllaçades i bots per a rodar amb la bicicleta, el monopatí o el patinet i ha comptat amb l’assessorament del Tècnic esportiu, Juan Manuel Cardoso, President i Entrenador del Club BMX la Nucia.

Al voltant del circuit han habilitat un camí d’arena d’uns 300m2. També han instal·lat 2 columnes d’enllumenat amb projectors, una pèrgola de fusta per a donar ombres i dos aparcabicis amb capacitat per a 12 places.

Reurbanització d’accessos, zones verdes i àrea de jocs amb tirolina

Les obres han contemplat el condicionament i urbanització dels accessos al poliesportiu de La Foia amb una nova rotonda, itineraris de vianants d’accés i zones verdes. També han habilitat aparcaments per a vehicles i per a autobusos degut a la celebració d’esdeveniments multitudinaris en el pavelló esportiu. Davant d’aquest edifici han creat una zona d’aparcament en bateria amb 15 noves places i 2 places adaptades per a persones amb discapacitat.

Aquestes actuacions han inclòs la renovació de l’enllumenat públic, la creació de passejos i zones d’ombra, la millora del sistema d’evacuació de pluvials i la creació d’una gran zona de recreació infantil de 400m2 de superfície amb engrunsadores de fusta i tirolina.

DISTINCIONS A CLUBS, ESCOLES I ESPORTISTES

C.E. El Portell de Finestrat
José Tomás Sellés Santamaría: Campió de la Copa d’Espanya de Carreres Verticals

C.F. Unió Esportiva Finestrat (120 jugadors)

Categories: querubí, prebenjamí, benjamí, aleví (1r i 2n any), infantil, cadet i juvenil.

Menció de Cristiano Varela: fitxat pel València C.F en 2015.

Club Taekwondo Finestrat (100 membres)

Menció especial a Lluïa González, María Vidal, Marina Rodríguez, Irene Lleó, Anna Devesa, Miguel Ángel Melca, Raquel Pascotto, Malva Saragossa, Julia Magraner, Alan Lluna, Krom Llorca, Denis Oniskiv, Michael Ponts, Leticia Arbuzina, Violeta Díaz, Nuria Miralles, Alejandro Almenar, Jairo Agenjo, Mark Zurita, Víctor Sanmartín, Aleixis Ruiz i els paratletas José María Ródenas i Julio de la Torre.

Escola de Pilota Finestrat i Club Pilota Finestrat (25 membres)

Categories: prebenjamins, benjamins, alevins, infantils i cadets.

Menció de Santi Ortuño: tricampió del món en modalitat llargues

Club Voleibol Finestrat (80 membres).

Categories: Prebenjamí, Benjamí, Infantil, Cadet, Juvenil i Senior

Escola de Ballet de Finestrat (15 components)

Club Ciclista Puig Campana

ESPORTISTES (mencions individuals)

Beatriz Algado: Campiona CV bodyfitness 2017; 5a Campionat d’Espanya.

Pablo Morales López: Atletisme, ciclisme i triatló.

Campió provincial ciclisme en línia anys 2014, 2015, 2016 i 2017

Subcampió autonòmic de ciclisme en línia any 2016. Almassora (Castelló).

7 títols provincials d’Atletisme., 2 bronzes autonòmics i 1 plata.

Daniel Morales López

Atletisme: campió provincial i autonòmic d’Atletisme en diverses modalitats (60m. 100m. 300m); Campió d’Espanya per equips.

Javier Mayor Herce: atleta

Medalla d’or, plata i bronze en campionats autonòmics absoluts disputats en 2017, 2018 i 2019.

Miguel Munuera: linier de 1a divisió.

Juan Munuera: àrbitre de 1a divisió.

Teresa Nimes (Corredora Trail)

1ª Classificada en la TDS (Traces dónes Ducs de Savoie) del Mont Blanc

3ª Classificada CCC Ultra Trail del Mont Blanc

10ª classificada Campionat del Món amb la Selecció espanyola en 2015 i 2016

Vigent campiona del Món amb la Selecció espanyola.

Actual seleccionadora de la Comunitat Murciana.

Oliver Cantos (corredor de motos)

Campió autonòmic de motoDes i campió autonòmic de la CV de mini motos 2018

(GABINET PREMSA.3.3.2019)