Finestrat celebra aquest cap de setmana la “Costa Blanca Trails” amb més de 1.100 inscrits

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dilluns 19 de novembre, 9.30 hores
15/11/2018
Segueix en directe la sessió plenària extraordinària divendres 16, 11:30 hores
16/11/2018

LA PROVA COMPTARÀ AMB UN PROGRAMA PARAL·LEL D’ACTIVITATS QUE INCLOURÀ CARRERES INFANTILS I TALLERS PER A TOTA LA FAMÍLIA

La localitat de Finestrat comença ja a rebre a prop de 1.200 corredors que disputen aquest cap de setmana la “Costa Blanca Trails”, prova de muntanya que aquesta edició ha aconseguit xifres rècord de participants procedents de tota Espanya i d’una vintena de països. A la Sala Jove de la Casa de Cultura l’organització i l’equip de voluntaris, entre ells els membres del C.E. El Portell de Finestrat, ja ho tenen tot a punt per a l’entrega de dorsals dels corredors de les 4 carreres. Concretament, aquesta mitjanit ixen els participants de l’Ultra més llarga, la de 102 quilòmetres. Demà, a les 6:30 hores, ho faran els corredors de la Ultra de 65km; a les 8:00 eixirà la Marató de 40 quilòmetres i, a les 9.30 hores, el trail de 20 quilòmetres.

Entre els principals atractius d’aquesta prova de muntanya està l’itinerari perquè recorre 7 municipis i passa per les principals cimes de la província d’Alacant. Tal com va explicar l’edil d’Esports, David Alarcón, “la Marató de 40km puja a la cima del Puig Campana, sens dubte, la muntanya més emblemàtica de la província. L’Ultra dels 65km arriba fins Aitana, el punt més alt de la Costa Blanca. L’Ultra més llarga, de 102km, també passa per la vall de Guadalest, on es puja el Llop, un dels pics més impressionants de l’entorn. I tot açò ho podrem veure pròximament en Teledeporte i La 2 de TVE perquè vindran a gravar un reportatge especial per al programa “Evasión TV”, així que molt il·lusionats amb la repercussió mediàtica de la carrera i, sobretot, per l’excel·lent acceptació entre els aficionats al trail”.

Programa paral·lel d’activitats

Aquesta mateixa vesprada hi haurà dues xarrades tècniques obertes a tots els públics en què César Canales, metge i corredor de muntanya, parlarà de les lesions en aquest tipus de carreres i com cuidar el cos del corredor (17:00 hores, Casa Cultura). A continuació, un dels escaladors més punters del país, David Palmada (“Pelut”), compartirà les seues experiències en la muntanya amb la xarrada titulada “Three Towers in the summer” (18:30 hores, Casa Cultura). A les 19:45 hores se celebrarà la xarrada tècnica dirigida a tots els participants de la Costa Blanca Trails.

Per a demà i pensant en els familiars i amistats que esperen als corredors mentres es desenrotlla cada carrera hi haurà un programa d’activitats. Serà a partir de les 11:00 hores, en la mateixa Plaça de la Va unir Europea on es desenrotllaran jocs tradicionals, tallers de malabars, art creatiu i trail kids (carreres infantils). En paraules del regidor d’Esports, David Alarcón, “amb la voluntat de fomentar l’esport des d’edats ben primerenques hem organitzat aquestes carreres per a xiquet/as amb edats des dels 4 fins als 15 anys, mentres es desenrotlla la Costa Blanca Trails. Són proves no competitives en les que tots els participants obtindran la seua medalla i que discorreran pel casc històric tradicional, passant per la zona més alta, situada en El Castell.” Per a inscriure els menors en les carreres infantils, poden acudir a la zona d’informació, habilitada en la Sala Jove, des de les 17:00 hores d’aquesta vesprada i al llarg de tota la jornada de demà.

La prova està organitzada des del Club Reto Everest, en col·laboració amb l’Ajuntament de Finestrat i comptant amb el suport del Patronato de Turisme Costa Blanca, a més del patrocini de Scarpa i Accapi.

Calendari de la cursa
Divendres 16, Plaça de la Unió Europea:
-de 17:00 a 20:30 hores: Entrega de dorsals per a totes les carreres.
-17:00 hores. Xarrada de César Canales. Lesiones en montaña. Casa Cultura.
-18:30 hores. Xarrada de David Palmada “Pelut”. “Three Towers in the summer” Casa Cultura.
-19:45 hores. Xarrada tècnica per als participants de la COSTA BLANCA TRAILS.
-23:59 hores. EIXIDA de l’Ultra 102K.

Dissabte 17, Plaça de la Unió Europea.
-6:30 hores. EIXIDA de l’Ultra 65K.
-8:00 hores. EIXIDA de la Marató 40K.
-9:30 hores. EIXIDA del Trail 20K.
Programa d’activitats a partir de les 11:00 hores: jocs tradicionals, tallers per a tota la família.
16:00 hores: Trail Kids (carreres infantils, inscripció prèvia a Sala Joven).

Entrega de trofeus:
-13:30 hores: Trail 20K.
-15:00 hores: Maratón 40K.
-19:30 hores: 65K.
-22:30 hores. Ultra 102K

(GABINET PREMSA.16.11.2018)