Finestrat celebra el “Nou d’Octubre” amb un homenatge a la música valenciana a càrrec de la Rondalla

El pròxim 20 d’octubre els carrers del nucli històric de Finestrat seran escenari d’un terrorífic atac de morts vivents
07/10/2018
El pròxim divendres, 19 d’octubre, Finestrat celebra la 2a Marató de donació de sang i medul·la
10/10/2018

L’ALCALDE VA REIVINDICAR MÉS FINANÇAMENT PER A INVERTIR EN L’HOSPITAL COMARCAL I EN UN INSTITUT DE SECUNDÀRIA PER A FINESTRAT

Des de l’Ajuntament de Finestrat han celebrat este matí l’acte institucional del “9 d’Octubre” en què s’ha rendit homenatge a la música valenciana més tradicional amb l’actuació de la Rondalla Cordes i Veus Font del Molí sota la direcció de Francisco Pérez Lapera. En finalitzar aquesta actuació, l’alcalde Juan Francisco Pérez, i la regidora de Benestar Social, María Llorca, van fer entrega d’una placa a Marilyn i Peter Rogers, en reconeixement a l’associació britànica “Chums” per les donacions solidàries i altruistes que han realitzat al departament de Serveis Socials per a ajudar les famílies locals en situació de major vulnerabilitat. A continuació, la primera autoritat local va prendre la paraula per a agrair-los la seua labor “perquè la solidaritat, uns dels senyals d’identitat del poble valencià, no té fronteres, ni colors polítics ni posicions ideològiques”. També va felicitar a la Rondalla “pel seu afany de superació i per posar en valor la música, una de les majors expressions de la cultura valenciana”.

Més finançament per a l’Hospital i un nou Institut de Secundària a Finestrat
En la seua intervenció l’alcalde va reivindicar la necessitat de més finançament per als municipis. “A nivell comarcal per a invertir en l’Hospital comarcal que es mereix la ciutadania de la Marina Baixa. I a nivell local per a construir un Institut d’Educació Secundària a Finestrat. Per població ja ens correspon i espere comptar amb el suport de tots els grups polítics per a aconseguir que els nostres jóvens no hagen de desplaçar-se a altres localitats per a estudiar Secundària”. En el seu discurs l’alcalde també va fer referència a la necessitat hídrica de la Comunitat Valenciana i va expressar el seu desig que “la solidaritat del poble valencià també la rebem des d’altres pobles en forma d’aigua”. Finalment, Juan Francisco Pérez va posar en valor l’any 2018 pel paper de ponderació de la dona. “Crec que hem d’aprofitar aquest sentiment de reivindicació de la dona perquè aconseguisca la igualtat real en tots els àmbits de la societat. Per això, és just hui també agrair a l’Associació de Dones de Finestrat la seua labor en aquest objectiu i animar-los a continuar col·laborant conjuntament per a aconseguir-ho”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS De l’ALCALDE AQUÍ   

Festers 2019 & Muixeranga d’Alacant

Al terme de l’acte institucional, la nova Comissió de Festes (Barraca El Poltre) va organitzar una degustació de “tapetes” i gastronomia típica valenciana com a paella en la Sala Jove. Aquesta degustació va comptar amb l’actuació de la “Muixeranga d’Alacant” que va alçar unes quantes torres humanes en aquest “Nou d’Octubre” i coincidint amb la data del seu 4t aniversari. “Quin millor dia perquè compartir aquesta data tan especial amb la Muixeranga que el seu aniversari i també la nova Comissió de Festes, Barraca El Potro, que debuta hui sumant-se així se suma a aquest projecte de continuar fent poble i mantenint vives les nostres tradicions”.

Teatre infantil patrocinat per la Diputació d’Alacant

La programació d’aquesta jornada festiva amb motiu del “Dia de la Comunitat Valenciana” també ha reservat un lloc per al públic infantil amb l’obra de teatre “Una nit en la biblioteca”. Aquesta representació teatral que patrocina la Diputació d’Alacant tindrà lloc en la Casa de Cultura aquesta vesprada, a partir de les 18:00 hores i l’entrada és lliure.

(GABINET DE PREMSA. 09.10.2018)

PER A ESCOLTAR LA DECLARACIÓ COMPLETA AQUÍ