Finestrat celebra el “Dia Mundial del Turisme” amb una jornada al Puig Campana

Taller d’Alimentació Saludable per a la 3a edat a la Cala
18/09/2017
“España Directo” hui a Finestrat
20/09/2017

Des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Finestrat han organitzat una jornada turística i mediambiental per la muntanya del Puig Campana que se celebra el dia 27 de setembre amb motiu del “Dia Mundial del Turisme”. El lema triat enguany per a aquesta efemèride és “El Turisme sostenible com a instrument del desenvolupament. D’acord amb aqueixa premissa, s’ha organitzat aquesta jornada que partirà a les 8:00 hores des de l’àrea recreativa de la Font del Molí per a recórrer dues rutes senderistes: la volta circular el Puig Campana (PRCV-289) i la pujada a la cima (PR-289.1).

En paraules de l’alcalde i titular de l’àrea de Turisme, Juan Francisco Pérez, volem “aprofitar el marc incomparable que ofereix la nostra muntanya del Puig Campana per a difondre bones pràctiques turístiques i sostenibles en el Dia Mundial del Turisme. Durant el recorregut tenim previst explicar detalls als participants sobre la gestió de l’Ajuntament en matèria turística i de protecció mediambiental. També facilitarem detalls sobre la flora i la fauna autòctones, curiositats històriques, anècdotes, llegendes i una guia de bones pràctiques mediambientals per als nostres turistes. És el granet d’arena que aportarem des de Finestrat per a sensibilitzar sobre la importància de practicar un turisme sostenible, basat en el respecte per la naturalesa i la cultura de la destinació a què es viatja”.

Per a més informació i inscripcions poden contactar amb la Regidoria de Turisme a través de l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp en el número 648 653 219.

(GABINET PREMSA: 18.9.2017)

ORGANITZACIÓ MUNDIAL DEL TURISME:
En anunciar l’adopció de l’Any Internacional, l’Assemblea General de les Nacions Unides va afirmar que el sector turístic pot contribuir als tres pilars de la sostenibilitat (econòmic, social i del medi ambient), i a cada un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més d’encapçalar el creixement, el turisme propícia una millor qualitat de vida, l’enfortiment de la protecció del medi ambient, la defensa del patrimoni cultural divers i la promoció de la pau en el món.
Amb aqueix esperit, el Dia Mundial del Turisme 2017 presenta una oportunitat única de sensibilitzar a les instàncies decisòries dels sectors públic i privat, i al públic en general, respecte a la contribució del turisme sostenible al desenvolupament, mobilitzant al mateix temps a tots els interessats perquè treballen junts a fi de fer del turisme un catalitzador de canvi.