Finestrat celebra el “Dia del Llibre 2024” amb novetats a la biblioteca municipal, tallers d’animació a la lectura en els col·les i presentacions literàries.

Presentació de la còpia d’una Inscripció Romana trobada a Finestrat
09/04/2024
Concert de Primavera del Centre Musical Puig Campana i la Unió Musical l’Aurora de Sella
10/04/2024

El 23 d’abril es commemora a Espanya el Dia Internacional del Llibre. Una celebració per a incentivar i promoure el gaudi dels llibres i de la lectura.

Enguany, l’Ajuntament de Finestrat i des de diferents Regidories, se suma a aquesta celebració amb l’organització d’actuacions d’animació a la lectura per a escolars, tallers de manualitats, una presentació literària i la incorporació de novetats mensuals a la Biblioteca Municipal.

Novetats a la Biblioteca

Des de la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb Aviva, Agència de Promoció del Valencià i la regidoria d’Igualtat, incorporaran mensualment al fons bibliogràfic de la biblioteca municipal best sellers i llibres guardonats en premis literaris, literatura infantil, juvenil, entre altres.

En la mateixa línia, des d’Aviva s’aportarà mensualment una obra en valencià dirigida tant a públic infantil com adult; i des de l’àrea d’Igualtat es dotarà de llibres en matèria de cura i benestar. Per a presentar aquestes novetats l’edil de Cultura, Nati Algado, va ser a la Biblioteca al costat de l’arxiver municipal, Paco Estela i la Tècnica d’AVIVA, Agència de Promoció del Valencià, Àngels Llorens.

Recordar que la biblioteca municipal està al carrer Sant Josep, 12 i obri al públic en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.00 hores tant per a estudi, com per al servei de consulta i préstec de llibres.

Presentació literària

En paral·lel a aquestes novetats, des de la Regidoria de Cultura organitzen la presentació literària de la novel·la gràfica Al-Azraq. El malson de Jaume I de Just I. Sellés. Serà el divendres 19 d’abril en el Museu de Finestrat, a partir de les 19.00 hores. Els paisatges de muntanya, els forts i la guerra cobren protagonisme en aquesta novel·la il·lustrada que recrea la conquesta de Jaume I.

“S’acosta una de les dates clau de la cultura a nivell universal com és el Dia del Llibre”, va indicar l’edil de Cultura, Nati Algado. “Des de Finestrat tenim molt clar el nostre compromís amb el foment de la lectura i la literatura. I enguany ho fem d’una manera conjunta perquè anem de bracet diverses Regidories i també comptant amb els centres educatius. Així que durant tot el mes d’abril tindrem accions que posen en valor la importància de llegir i, sobretot, d’inculcar la necessitat de llegir des de xicotets”.

D’altra banda, l’edil de Cultura va destacar les novetats de la Biblioteca “Els nostres Mestres”, situada al carrer Sant Josep, 12. “Volem ampliar fons bibliogràfic per a fer més atractiva la visita i el préstec de llibres entre els nostres veïns. Volem animar-los a consultar els títols que tenen al seu abast i les novetats que anirem incorporant mes a mes, abastant diversos àmbits com pot ser el foment del valencià, els títols reconeguts amb premis literaris, llibres infantils, juvenils o la literatura compromesa amb la igualtat i el benestar emocional”.

Foment de la lectura en els col·les

Addicionalment, i amb l’objectiu d’animar a la lectura des d’edats molt primerenques i que els xiquets/es adquirisquen l’hàbit de llegir des de xicotets, la Regidoria d’Educació ha programat una sèrie d’actuacions a la Casa de la Cultura per als escolars dels dos centres educatius d’Infantil i Primària. per a les classes d’Educació Infantil, per a escolars de 1r a 3r de Primària i després per a 4t, 5é i 6é de Primària.

Els dies 18 i 19 d’abril serà el torn de l’alumnat del CEIP “Puig Campana” a la Casa de la Cultura, mentre que els dies 22, 23 i 24 serà per al CEIP “Balcó de Finestrat”. Quant a les obres seran representacions amb marionetes i adaptades a les edats. D’aquesta manera els xiquets d’Infantil veuran La Biblio sorpresa; els/les escolars de 1r a 3r de Primària, “Sr. Plot”; i de 4t a 6é de Primària, Implicant contes. Història dels llibres.

Taller de Marcapàgines i lectura de contes amb Joventut

A més, la Regidoria de Joventut s’uneix a la celebració del Dia del Llibre amb l’organització d’un taller infantil de manualitats a partir dels 5 anys d’edat en el qual cada xiquet/a elaborarà un marcapàgines. Serà el mateix dimarts 23 d’abril a les 18.00 hores en el Centre Juvenil i és totalment gratuït. Aquesta activitat inclou, al seu torn, la lectura del conte La Princesa, la Cavallera i el Drac per a tots els menors que participen. Per a participar en aquest taller és necessari inscriure’s prèviament en el WhatsApp de Joventut: 606 936 432; també per correu electrònic en el correu joventut@finestrat.org o en el mateix Centre Juvenil, situat al carrer Fonteta, 36.

GABINET DE PREMSA (10.04.2024)